incepeti cu acest PS si cintinuati cu reteta. Bineinteles ca se da la copt, 190-200 grade, timp de 35-40 de minute!
4 comentarii:
Anonim
spunea...
Aha, deci 190-200 grade... La asta ma incurc.. Si la cozonac, tot asa ? AM ars anul trecut un rand de cozonaci in cuptorul electric. Norocul meu ca am copt si in aragaz.
Eu ung tava cu unt sau untdelemn, o tapetez cu faina- nu are cum sa se lipeasca. Se poate folosi si hartie de copt, pe asta am descoperit-o mult mai tarziu, cand metoda traditionala devenise deja un obicei. Arata super bine checul, sigur e delicios!
@geomarz: treaba cu arsul se poate intimpla, asa ca eu una ma tot uit in cuptor, avantajul usii de sticla si cind mi se pare, ca se arde dar nu a trecut timpul de copt, pun o bucatica de alufolie peste tava.Si las sa se coaca mai departe. Sau clasica idee , incerci cu o scobitoare, daca e deja copt.
@genius: ca sa fim drepti, se coc prajituri de zeci de ani, de sute chiar si fara hirtie de copt. Face viata de bucatareasa mai usoara insa, mai ales la scosul din tava dar de cind lumea si prajiturile se ungeau tavile si se pudrau cu faina. Ca sa nu spun, ca pe vremuri in Romania nu aruncam hirtia de la pachetele de unt, daca stiam ca am de copt si ungeam tava cu hirtia aia. Sigur ca e si foarte gustos si desi pare mult unt, tocmai untul il tine proaspat mai multa vreme, asta in caz ca supravietuieste mai multe zile, oricum nu la noi!!
4 comentarii:
Aha, deci 190-200 grade...
La asta ma incurc..
Si la cozonac, tot asa ?
AM ars anul trecut un rand de cozonaci in cuptorul electric. Norocul meu ca am copt si in aragaz.
Eu ung tava cu unt sau untdelemn, o tapetez cu faina- nu are cum sa se lipeasca. Se poate folosi si hartie de copt, pe asta am descoperit-o mult mai tarziu, cand metoda traditionala devenise deja un obicei.
Arata super bine checul, sigur e delicios!
@geomarz: treaba cu arsul se poate intimpla, asa ca eu una ma tot uit in cuptor, avantajul usii de sticla si cind mi se pare, ca se arde dar nu a trecut timpul de copt, pun o bucatica de alufolie peste tava.Si las sa se coaca mai departe. Sau clasica idee , incerci cu o scobitoare, daca e deja copt.
@genius: ca sa fim drepti, se coc prajituri de zeci de ani, de sute chiar si fara hirtie de copt. Face viata de bucatareasa mai usoara insa, mai ales la scosul din tava dar de cind lumea si prajiturile se ungeau tavile si se pudrau cu faina. Ca sa nu spun, ca pe vremuri in Romania nu aruncam hirtia de la pachetele de unt, daca stiam ca am de copt si ungeam tava cu hirtia aia. Sigur ca e si foarte gustos si desi pare mult unt, tocmai untul il tine proaspat mai multa vreme, asta in caz ca supravietuieste mai multe zile, oricum nu la noi!!
Trimiteți un comentariu