weekend-ul s-a dus, ramine intrebarea, ce mincam miine??? astazi am pe lista mea, gulii umplute. Cantitatile sint relative, nu e nevoie sa fie chiar asa la fix. Eu iau de regula carne de pasare, colesterolul saracu!!! deci, patru gulii, 200 gr carne tocata, o ceapa mica, o lingura de supa de orez, sare, piper, marar, cimbru.
Curatati guliile ,scobiti-le cu o lingurita sau un cutitas cit puteti de bine. Caliti o ceapa tocata, adaugati carnea, orezul, sarea ( eu pun de regula la fiecare mincare si un pic de vegeta ), mararul , cimbrul. Umpleti guliile, daca va ramine umplutura faceti niste perisoare . Puneti apa la fiert cu un pic de sare, cind clocoteste bagati guliile si perisoarele. Se fierb cca 30-40 minute. Faceti un sos alb sau un sos de rosii ( eu fac de regula de rosii, foarte simplu, ulei, o lingura de faina, las un pic faina dar sa nu se prajeasca, o sting cu o cana de bulion ). Scoateti guliile fierte sau lasati-le doar intr-un pic din apa in care au fiert, turnati sosul , dati in clocot. Pofta buna!!!
Curatati guliile ,scobiti-le cu o lingurita sau un cutitas cit puteti de bine. Caliti o ceapa tocata, adaugati carnea, orezul, sarea ( eu pun de regula la fiecare mincare si un pic de vegeta ), mararul , cimbrul. Umpleti guliile, daca va ramine umplutura faceti niste perisoare . Puneti apa la fiert cu un pic de sare, cind clocoteste bagati guliile si perisoarele. Se fierb cca 30-40 minute. Faceti un sos alb sau un sos de rosii ( eu fac de regula de rosii, foarte simplu, ulei, o lingura de faina, las un pic faina dar sa nu se prajeasca, o sting cu o cana de bulion ). Scoateti guliile fierte sau lasati-le doar intr-un pic din apa in care au fiert, turnati sosul , dati in clocot. Pofta buna!!!
10 comentarii:
Vergi fie.ti mila,chiar vorbeam deunazi cu un prieten ca n-am mincat din copilarie gulii umplute si mi se face brusc pofta,acu apari si tu cu asa ceva.Eu n-am facut un viata mea,dar am sa fac de pofta cite 1 pt fiecare.
arata delicios!am sa fac sigur si eu retzeta!saptamana asta chiar!
@mamica de sebastian: eu zic sa faci! sint bune si asa de usor de facut, cu atit mai mult cu cit poti imbunatati reteta cum doresti. In mare ma gindesc, ca e aceeasi umplutura ca cea de la ardei umpluti. Nu dureaza mult, e gata cit ai bate din palme si hai sa fiu sadica!!!, foooaaaaaaarte gustoase! pofta buna! eu am facut doar patru bucati, cit sa fie de o pofta!
@luminitza: sa faci neaparat! ma gindesc ca nu ar fi rau sa dai mai intii un pic orezul in fiert, iese mai putin indesata umplutura. Sau la mine iese asa ca e piept de pui fara pic de grasime. Eu am pus orez de fiert in lapte, ca ala iese mai cremos. Pofta buna de pe acum!
Noroc ca nu mi-e foame tocmai acum!Saptamana viitoare imi fac neaparat.Multumesc pentru idee.
@viorica: cu multa placere! ai ideea, sa vad si guliile umplute! o sa iti placa, mai ales acum in vreme de iarna, cind sint sigura ca ducem cu totii dorul legumelor!
Ce pofta mi-ai facut! Mi-ai amintit si de celebrii dovlecei umpluti pe care-i facea mami! Dar si guliile cred ca sunt minunate! Mmmm!
@mihai: de fapt e cam aceeasi reteta, dovlecei, ardei, important ramine ca sint toate foarte gustoase! si ceva nou, personal m-am saturat de vesnica friptura la tava. Pofta buna,sa faceti.
Desi,cam rar gulii acum in miez de iarna,iar cind apar,sint destul de scumpe,am marcat reteta si o sa fac si eu.Multumesc!
@laura: sa faci, o sa va placa, guliile sint cam tot anul, cindva ajungi tu la ele. Culmea aici nu e diferenta de pret la legume indiferent de anotimp. Va doresc pofta buna!
Trimiteți un comentariu