joi, decembrie 16, 2010

Florentine




au mai ramas citeva zile pina la Craciun, avem in mod precis fiecare din noi deja lista, cu ce punem pe masa! am primit insa o reteta de prajituri, care mi-a dat un pic peste cap planurile dar sa nu o fi facut, imi parea tare rau! e simplu de facut si asa de buna, ca a trebuit sa o ascund, ca sa tina macar pina simbata, cind avem musafiri! asadar nu promit prea mult, o sa va convingeti , daca o faceti!


Ingrediente: 175 gr zahar, 75 gr miere, 125 gr unt, 150 gr frisca nebatuta, 175 de foitze de migdale, 100 gr seminte de dovleac, 150 ciocolata de menaj.


Se pun la fiert zaharul, mierea, untul, frisca, se fierb amestecindu-se tot timpul cinci minute. Se adauga migdalele si semintele de dovleac si se mai fierb cinci minute, tot amestecindu-se tot timpul. Se pune pe o tava de copt ( marimea obisnuita a aragazului ) hirtie de copt si se toarna compozitia. Se da la copt 15 minute la 160 grade. Se lasa sa se raceasca, se intoarce foaia si se unge cu ciocolata de menaj topita. Se da la racit, se intoarce din nou si se taie bucati, cit de mari doriti. Nu va fie teama, desi va iesi crocanta prajitura, nu se sfarima la taiat! sint curioasa...cit timp tine la voi!!!!

9 comentarii:

Mihai spunea...

Ce buna trebuie sa fie, mmm! Primiti cu colindul? Parca as veni macar o ora pe-acolo, sa mananc si eu prajitura :)

vergi spunea...

mihai: va trebui insa sa vii cel tirziu pina miine seara! ca miine seara am invitat fetele din praxis la traditionala serbare de Craciun.Si nu va ramine strop din ele! sint insa sigura ca te-ai descurca si tu, fii sigur ca nu ti-ar parea rau ca te-ai incumetat! plus ca tu ai deja experienta!!!

Viorica spunea...

Ce bine arata si din câte îmi dau seama,nici nu e greu de facut.Deci,am sa ma încumet sa o fac si eu zilele astea.Mie îmi place sa primesc si sa încerc retzetele de la tine,pentru ca esti printre putinele persoane care dau retzeta "adevarata",nu asa ca cele care,într-un mod curios,"uita" sa scrie câte ceva din retzeta,de nu reuseste prajitura,oricât de multa silintza ti-ai da.

floridecamp spunea...

ce de bunut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!pofta buna!!!!!!!!!!!!!

vergi spunea...

@viorica: ai dreptate, experienta am facut-o nu o data cu colegele de cancelarie si cind ma plingeam ca nu a iesit prajitura , auzeam un nevinovat, am uitat sa va spun...
E cu adevarat foarte usor de facut,plus ca e prin migdalele si semintele pe care o contine, sanatoasa!!! ca de restul de ingrediente, sa uitam!!! fa-o fara teama, daca a iesit la mine, iese in mod precis la oricine!!

vergi spunea...

@floridecimp: multumesc, pofta avem oricum, din pacate e genul de prajitura, care dispare imediat!!! da e asa de buna si crocanta!!

Geni spunea...

Am facut-o aseara reteta.Este f.buna dar data viitoare voi pune compozitia cu lingurita,ca la fursecuri si asa nu voi mai avea probleme cu taiatul.Vor iesi niste Florentine rotunde.Merci mult draga Gina pt.reteta asta asa de buna!

vergi spunea...

@geni: o idee foarte buna, sint sigura ca ar iesi frumoase, ca gustoase sint oricum!! mult prea gustoase si cumva dramatic rau!!! ca a fost sa fie Craciunul inaintea Revelionului (!!!!)cu atitea bunatati si fara gindul, ce te faci cu rochia de petrecerea de revelion???

luma spunea...

foarte bine arata!am sa incerc sa fac cu prima ocazie mai ales ca are si asa un nume frumos, momentan tocmai am scoc placinta cu nuci si visine din cuptor!
an nou fericit!