duminică, decembrie 19, 2010

Craciun







va doresc voua tuturor, care ati avut rabdare sa ma cititi si in acest an un Craciun fericit cu sanatate si numai bucurii! va multumesc pt. rindurile frumoase adresate de-a lungul anului si va promit ca voi continua cu micile mele postari si in anul care vine. Internetul a reusit minunea sa faca din noi o mare si frumoasa familie, sa ne imprietenim chiar daca cu unii dintre voi nu ne-am vazut niciodata! sint sigura ca asa va ramine si pe mai departe! inca o data tuturor un Craciun fericit, linistit , inconjurati de familiile voastre si de prieteni! ptc. nu cred ca exista ceva mai frumos decit aceasta seara magica, care aduna in jurul unui bradut familia intreaga de la mic la mare! si care sa faca din noi copiii de alta data, bucurosi si nerabdatori sa vada, ce le-a adus Mosul! nu e nevoie de nu stiu ce comori, e destul sa vedem ca s-a gindit la noi!

joi, decembrie 16, 2010

Florentine




au mai ramas citeva zile pina la Craciun, avem in mod precis fiecare din noi deja lista, cu ce punem pe masa! am primit insa o reteta de prajituri, care mi-a dat un pic peste cap planurile dar sa nu o fi facut, imi parea tare rau! e simplu de facut si asa de buna, ca a trebuit sa o ascund, ca sa tina macar pina simbata, cind avem musafiri! asadar nu promit prea mult, o sa va convingeti , daca o faceti!


Ingrediente: 175 gr zahar, 75 gr miere, 125 gr unt, 150 gr frisca nebatuta, 175 de foitze de migdale, 100 gr seminte de dovleac, 150 ciocolata de menaj.


Se pun la fiert zaharul, mierea, untul, frisca, se fierb amestecindu-se tot timpul cinci minute. Se adauga migdalele si semintele de dovleac si se mai fierb cinci minute, tot amestecindu-se tot timpul. Se pune pe o tava de copt ( marimea obisnuita a aragazului ) hirtie de copt si se toarna compozitia. Se da la copt 15 minute la 160 grade. Se lasa sa se raceasca, se intoarce foaia si se unge cu ciocolata de menaj topita. Se da la racit, se intoarce din nou si se taie bucati, cit de mari doriti. Nu va fie teama, desi va iesi crocanta prajitura, nu se sfarima la taiat! sint curioasa...cit timp tine la voi!!!!

duminică, decembrie 12, 2010

Decembrie





























eu vad lunile anului ca o mare si frumoasa familie, fiecare luna fiind un membru al ei si desigur fiecare luna cu frumusetea ei! decembrie ramine insa cea mai frumoasa! e luna in care parca fiecare zi are in ea ceva deosebit, e luna , care aduce atita bucurie! luna magazinelor pline, a caselor si oraselor frumos impodobite, a vizitelor la prieteni dragi! nu se poate uita obligatorul drum la tirgul de Craciun si desigur eterna intrebare, ce daruim celor dragi. Si sa fie un gind frumos , o vorba buna, un telefon si parca e mai usor mai ales pt. noi cei de departe! si nu in ultimul rind ramine decembrie o luna frumoasa, ptc. pe 14 e ziua surorii mele Viorica, cea mai buna sora , pe care ti-ai putea-o dori! eu ma grabesc sa va trimit de pe acum gindurile mele bune! insotite de pozele facute in zilele acestea! sper sa va placa!!!!

luni, decembrie 06, 2010

Mos Nicolae


Mos Nicolae nu ar exista , daca nu ar exista copii! ptc. bucuria din ochii copiilor nu o are nimeni! si tocmai acesta a fost motivul pt. care astazi, avind noi lunea multi copii programati, le-am pregatit un cos plin de Nicolai din ciocolata!!! sigur ...nu prea sanatos, sa primeasca tocmai la noi dulciuri dar va asigur ca doar privindu-le ochii, nu am mai avut niciun sentiment de vinovatie!!!am facut-o cu gindul la toti copiii si desigur cu gindul la dragii Nicolae ai familiei, Nicu si Sebi! La multi ani si numai bucurii! dupa cum gindul a zburat si la toti Nicolae din lume, carora le doresc numai bine si multe, multe aniversari ,una mai frumoasa ca alta!!! si nu in ultimul rind ii multumesc lui Mos Nicolae, ca nu ne-a uitat nici in anul acesta! PS nu o sa credeti, la telefon vorbeam tocmai cu Mos Nicolae!!!