duminică, noiembrie 27, 2011

Advent 2011...







M-am documentat, Advent vine de la latinescul adventus si inseamna sosire, mai precis sosirea vremii , in care crestinatatea se pregateste de marea sarbatoare a Nasterii lui Isus Cristos. Advent inseamna cele patru duminici inaintea Craciunului, timp in care casele sint minunat impodobite iar pe mese nelipsita coroana de Advent, fie cu patru luminari ( in fiecare duminica se aprinde una ), fie cu una singura! In gradina mai sint trandafiri, iarba e verde ca in prag de Pasti, totusi Craciunul se apropie cu pasi uriasi ! Asa ca ne pregatim sa il primim cum se cuvine, mai precis cu bucuria din fiecare an, indiferent ca e vorba de copii sau de oameni in toata firea!!! O dovedesc si cele citeva fotografii.

8 comentarii:

Mihai spunea...

Uite ceva ce nu stiam nici eu, adica, ce inseamna Advent. Multumesc ca ne-ai spus. Ce bine ca voi puteti instala linistiti lumini frumoase si tot felul de decoratiuni! Aici n-ar rezista nici macar o ora fara sa fie furate, din pacate. Dar, ne gandim cu totii cu bucurie la Sarbatorile de iarna ce vin. Mai trece un an! Nici n-a venit bine iarna si ma gandesc la... primavara :)

Vergi spunea...

@Mihai: asta ma fascineaza aici de ani de zile! Oricit si cu orice ai impodobi casa sau gradina, nu dispare nimic. E o adevarata bucurie sa ne uitam in drum spre casa la ferestrele si balcoanele caselor. Dar cu si fara podoabe Mosul vine! La cei cuminti si sint sigura ca tu ai fost tare cuminte!

Viorica spunea...

Ce frumos ati ornat casa de Craciun!O minunatie!

Vergi spunea...

@e chiar foarte frumos. Dar....pt care Craciun ,ca nu prea da semne ca vine! Da si cind vine! De fapt important e sa vina Mos Craciun! Si vine precis! O sa te convingi!

luma spunea...

azi am sa aprind si eu luminitele de Craciun.ce idee mi-ai dat!

Vergi spunea...

@Luminita: ma bucur, mai ales pt copii o sa fie o mare bucurie. Dragul de Florian, primul lui brad, primul Mos Craciun! Luca e deja in tema! Si desigur cea mai mare multumire va ramine a ta. Nimic nu e mai frumos in lume ca un copil, care se bucura de Mos Craciun.

laura spunea...

Foarte frumoase poze,ai aranjat totul cu gust,poate veni Mosul!
Sa aveti o iarna frumoasa si sarbatori fericite!

vergi spunea...

@laura: multumim din tot sufletul, o sa vina Mosul, ca am fost doar cuminti de tot, casa gata impodobita il asteapta! doar ploaia si soarele de afara parca ar anunta ca vine Pastele, mai are timp sa se schimbe. Si voua sarbatori frumoase de tot!