luni, iulie 18, 2011

Pe curind!!!



gata!ne-am saturat de ploaie, de azi 15 grade, miine 38! plecam in concediu, Mallorca ne asteapta de un an de zile! de cind ne-am intors din concediul trecut si am promis ca vom reveni! si cum timpul nu doarme si fuge ca nebunul, iata-ne in pragul unui nou concediu! dupa ce faci ani la rind concediu in acelasi loc se adauga cumva o noua bucurie, parca te intorci acasa! bagajul e aproape gata de citeva zile, facut ca de fiecare data in rate! adica mai intii pe hirtie, ce luam cu noi si cu toata experienta ca de fiecare data luam prea mult, nu invatam nimic din lectia asta! dupa aia geamantanul gata facut cu lucruri , care nu se sifoneaza, camera plina de umerase si privirile zilnice, iau sau nu rochia asta??? si nu o data se intimpla ca se inlocuieste cu ...alte doua. Dar si asta face parte din bucuria concediului. Asa ca fac o scurta pauza pe blog, sa va regasesc cu bine si sanatosi! La revedere!!!!

miercuri, iulie 13, 2011

Bicicleta



m-ar bucura foarte mult ca printr-o minune aceste rinduri sa fie citite de cit mai multa lume in Romania. Ptc. o mare bucurie s-a transformat cumva azi in o mare nedumerire. Dar sa o iau pe rind. I-am daruit lui Mihai o bicicleta, prilej de mare bucurie pt. el si mai ales pt. noi , ptc. nimic nu e mai important in lumea asta noastra de sedentari inraiti decit un pic de miscare. Am povestit intimplarea aici si mi s-a spus insa ca ca am facut o greseala, nimic nu e mai dusmanit in Romania ca biciclestii, ba da, motociclistii! de la vorbe grele la admonestari fizice totul e posibil. Mai ales soferii sint in capul listei! si m-am intrebat , de ce? si ca o persoana , care face zilnic o plimbare macar de o ora cu bicicleta nu am reusit sa inteleg. La noi sint pe strada piste speciale pt. biciclete, se circula in mare siguranta. Am citit nu de mult ca exista primarii dispuse sa plateasca pt. elevi biciclete, ca in felul acesta sa se reduca cheltuielile pricinuite de autobusele speciale, care duc copii la scoala. Ca niste persoane , care ne pendulam de doua ori pe zi intre doua localitati ne intilnim zilnic mai ales dimineata cu zeci de copii pe bicicleta, uneori chiar mai nedisciplinati, ii ocolim dar o data nu ne-am gindit sa ii admonestam! oameni buni, nimic nu e mai sanatos ca un pic de miscare, unde sa o faca biciclistii, ca doar nu au cum baga bicicleta in geanta si o folosi in padure de exemplu! ce se intimpla?? un sofer se schimba, cum a urcat la volan???cind coboara e si el un pieton sau poate un biciclist!!! sa nu uit, bucuria darului facut nu mi-a fost luata!!! asa ca draga Mihai , iti dorim zeci de km cu frumoasa ta bicicleta!

vineri, iulie 08, 2011

Prajitura cu caise

Vineri, 8 iulie 2011 : Sfânta Virginia
La mulţi ani, dragă Vergi!

- Administrator de blog





A venit vara, timpul ideal pt. prajiturile racoroase cu fructe. Astazi va dau reteta uneia cu caise dar puteti oricind inlocui caisele cu ce fructe aveti in casa. Asadar:
Ingrediente: 70 gr zahar, 100 gr unt moale la temperatura camerei, 3 galbenusuri, 1/2 canita cu lapte, 1/2 praf de copt, 210 gr faina, vanilie, coaja de lamiie rasa.
Se amesteca ingredientele ( in ordinea , in care vi le-am dat). Se tapeteaza o tava mica ( cit jumatate ca cea obisnuita ) cu hirtie de copt, se intinde cu grija aluatul cu mina. ( fiind foarte moale nu e rau sa va ungeti miinile cu un pic de unt ). Se face o crema din o cutie de smintina groasa, 2 oua, zahar dupa gust, lamiie rasa ( indicat sa faceti crema cu lingura de lemn, nu cu mixerul) . Se presara peste aluat un strat gros de gris, se toarna crema si deasupra se pun caisele, jumatati cu gaura in sus. Se da la cuptor la 180 de grade timp de cca 40 de minute. Se bat bine albusurile ramase ( eu am mai adaugat doua ) cu 150 gr de zahar , un pic suc de lamiie. Se toarna peste caise si se da din nou la cuptor la 150 de grade, pina se rumeneste albusul . ( cca 30-40 de minute) PS de gluma, cind am pus grisul, mi-am scris numele, dupa fotografiere l-am sters, nu facea parte din reteta!!! si sa nu uit esentialul, reteta o am de la prietena mea Luli! POFTA BUNA!!!!!