miercuri, iulie 13, 2011

Bicicleta



m-ar bucura foarte mult ca printr-o minune aceste rinduri sa fie citite de cit mai multa lume in Romania. Ptc. o mare bucurie s-a transformat cumva azi in o mare nedumerire. Dar sa o iau pe rind. I-am daruit lui Mihai o bicicleta, prilej de mare bucurie pt. el si mai ales pt. noi , ptc. nimic nu e mai important in lumea asta noastra de sedentari inraiti decit un pic de miscare. Am povestit intimplarea aici si mi s-a spus insa ca ca am facut o greseala, nimic nu e mai dusmanit in Romania ca biciclestii, ba da, motociclistii! de la vorbe grele la admonestari fizice totul e posibil. Mai ales soferii sint in capul listei! si m-am intrebat , de ce? si ca o persoana , care face zilnic o plimbare macar de o ora cu bicicleta nu am reusit sa inteleg. La noi sint pe strada piste speciale pt. biciclete, se circula in mare siguranta. Am citit nu de mult ca exista primarii dispuse sa plateasca pt. elevi biciclete, ca in felul acesta sa se reduca cheltuielile pricinuite de autobusele speciale, care duc copii la scoala. Ca niste persoane , care ne pendulam de doua ori pe zi intre doua localitati ne intilnim zilnic mai ales dimineata cu zeci de copii pe bicicleta, uneori chiar mai nedisciplinati, ii ocolim dar o data nu ne-am gindit sa ii admonestam! oameni buni, nimic nu e mai sanatos ca un pic de miscare, unde sa o faca biciclistii, ca doar nu au cum baga bicicleta in geanta si o folosi in padure de exemplu! ce se intimpla?? un sofer se schimba, cum a urcat la volan???cind coboara e si el un pieton sau poate un biciclist!!! sa nu uit, bucuria darului facut nu mi-a fost luata!!! asa ca draga Mihai , iti dorim zeci de km cu frumoasa ta bicicleta!

4 comentarii:

Viorica spunea...

La noi,în Drumul Taberei,nu exista trotuar fara pista pentru biciclisti si banuiesc ca si în restul capitalei e la fel.Cred ca înca nu s-a obisnuit lumea cu biciclistii,dar treaba cu pistele e un început bun.Nu am asistat la discutii între biciclisti si soferi sau pietoni,dar cred ca neîntelegerile ar putea fi si din cauza ca nu toata lumea respecta regulile de circulatie.

vergi spunea...

@viorica: pacat ca nu se invata lumea cu biciclistii, ptc. e cel mai vechi mijloc de circulatie cumva pe buzunarul fiecaruia. La noi si pe Kö-Allee exista pista de biciclisti si toata lumea o respecta. Nu as spune dupa experienta mea din vara ca nu toata lumea nu respecta regulile de circulatie, as spune mai sigur, ca nu o face nimeni!!mie imi vine de regula sa inchid ochii de la aeroport pina acasa!!dar ma minunez ca nu vad la fiecare pas un accident la halul in care se conduce!

Mihai spunea...

La noi nu exista nici un fel de respect in nici un domeniu al circulatiei, nu doar al biciclistilor. Poti sa fi claxonat, intaratat, batjocorit, de orice sofer care nu are nici o ideea despre educatie, in general, dar-mi-te despre educatia rutiera. Am vazut zeci de situatii in care mai ales soferii de tir ii intarata pe cei din trafic, in macabra speranta ca ii vor accidenta. Nimeni nu ii protejeaza pe biciclisti sau pe motociclisti, dimpotriva. Asa incat nici nu-mi trece prin cap sa merg cu bicicleta pe drumurile publice. Ma voi limita la plimbarile prin parcuri. Asta e draga noastra Romanica, n-ai ce-i face. :( Draga Vergi, cred ca ai vrut sa-mi urezi zeci de mii de km. Pt ca zeci, se aduna in numai cateva zile, hahaha. Multumesc mult si pt. bicicleta si pt. urari. Va doresc la fel si voua! :)

Vergi spunea...

@mihai: mare pacat, ca e loc pt toata lumea pina si pe sosele! Repet, eu plec de fiecare data ingrozita din bucuresti si ma intreb, de ce nu Au oamenii macar instinct de conservare!pe o alee in parc e insa frumos si sigur!pacat ca nu aveti cimpul nostru asfaltat! asa ca La cit mai multi zeci de mii de km!