marți, februarie 16, 2010

Aschermittwoch (miercurea de cenusa)








Carnavalul s-a terminat asta seara, tristete mare. De miine incepe postul Pastelui, carne vale, mai pe scurt , gata cu carnea! cui ii pasa insa de asta? durerea e ca s-a dus carnavalul dar gindul la urmatorul aduce in mod precis zimbetul pe buze! nu inchei aceste mici relatari despre carnaval fara citeva imagini din Tönisvorst. ( oraselul in care avem noi praxisul ) A avut loc duminica si norocul nostru ca aveam garda, asa ca am iesit pe balcon si am privit cu mult entuziasm parada mastilor. Fenomenal, de la fantezia mastilor la organizare. Fiecare car alegoric avea pe margini oameni de ordine!S-au aruncat privitorilor sute de kg. de bomboane, toata lumea cinta, tzopaia , desi afara iarna numai prietenoasa nu era. Si cel mai frumos, la citeva minute dupa parada au aparut masini uriase ale salubritatii si au curatat luna toata strada. Doar bomboane ratacite pe ici pe colo mai aratau ce a fost! citeva poze o sa va convinga de minunatia spectacolului! la revedere carnaval si, cum se spune pe-aici cu acest prilej, hellau!

8 comentarii:

laura spunea...

Ce frumos!Privind aceste poze ai senzatia ca esti acolo,minunat.La cit mai multe distractii!

vergi spunea...

@laura: multumesc! noi chiar combinam perfect munca cu distratul! ca altfel cine ar putea rezista la ritmul de aici?trebuie sa iti iei timp de toate. Ma si distram eu simbata, ca aveam garda, am stat mai toata ziua in praxis, seara ne-am dus la carnaval, a doua zi din nou garda! am rezistat si daca ma gindesc bine , fara pauza cu carnavalul ar fi fost mult mai greu!

Viorica spunea...

Jos palaria în fatza pastrarii traditiilor,a organizarii impecabile si a entuziasmului participantilor la carnaval!

vergi spunea...

@viorica: chiar asa! daca aveam palarie exact asta era gestul cel mai frumos facut sutelor de costumati, care au defilat in fata balconului nostru!! si nu vor obosi sa o faca in continuare, carnavalul fiind o traditie transmisa mai departe in aproape fiecare familie. Pe mine m-a impresionat sa vad ieri in ziar cum statea primarul general al düsseldorfului mascat intr-o loja si cu cita bucurie urmarea impreuna cu sotia lui spectacolul. Alaturi bineinteles de alti demnitari ai orasului!

Mihai spunea...

Avantajul vostru ca aveti cabinetul exact in centru, plus faptul ca vedeti totul perfect pe fereastra! Frumos orasel, cu toate lucrurile puse in ordine, cu cladirile tipice din caramida netencuita si biserica din centru. Exact ceea ce romanului ii lipseste si probabil ca nu va avea niciodata: tihna cetateanului de rand, curatenie si mai ales respect din partea administratiei. Jos palaria!

vergi spunea...

@mihai: mai intii am exclamat, a fost mihai pe blog, ptc. pozele erau din nou frumos aranajate!! dupa aia am ris, ca ai fost tare bine intentionat si ai corectat hellau-ul meu cu hallo!decit ca hellau este urarea pe timpul carnavalului, asta se tot striga la fiecare intilnire de mascati!da, e de admirat totul aici , si ordinea si curatenia si pofta oamenilor de a munci dar si de a se distra! romania e departe desigur in multe privinte dar sint unele lucruri si la indemina romaniei. Un pic de ordine, de curatenie nu cere prea mari sacrificii. Cam cum era pe cind eram noi mici si fiecare locatar isi matura trotuarul din fata casei. Mai stii poezia aia? fiecare propretar, runce jos la trotovar, cenusa si nisipar, contra lu alunecar!!!chiar o strigau pe strada maturatori de strada maghiari!si chiar asa se intimpla!!!:

luminitza spunea...

ce fain!superbe imaginile, si ce frumos ca raman doar bomboane pe jos, ma face sa ma gandesc la gay parade aici, unde pe jos raman doar prezervative in urma carelor alegorice!hihi!

vergi spunea...

@luminita: chiar bomboane au ramas si in ziua de azi, ca ma si gindeam, ca din pacate exista atitia copii in lume, care nu au vazut o bomboana si in düsseldorf de ex. s-au aruncat 60 de tone de bomboane. Lumea le aduna insa imediat, mai ramin insa destule si pe marginea strazii. " love parade" , cum se numeste aici as desfiinta-o ca sarbatoare , e total fara gust!din berlin au si scos-o!