sâmbătă, septembrie 25, 2010

Sa imbatrinim sanatos...



Mi-au cazut azi sub ochi citeva rinduri legate de cei mai batrini oameni din lume. Si care vin cu totii din Sardinia, Okinawa ( Japonia ), Nicoya ( Costa Rica ), Lomo Linda ( USA ). Puncte geografice diferite dar ceva comun la toti, multa miscare, viata in aer liber, un pic de vin, mincare sanatoasa, bucuria de a trai, lipsa totala de stress. Si iata si citeva dictoane, care sa ne ajute sa incercam macar sa traim mult si sanatos.

- miscarea apartine fiintei noastre. ( Blaise Pascal )
- traim nu ca sa mincam, mincam ca sa traim . ( Socrate )
- marea fericire o gasesti in lucrurile mici. ( Wilhelm Bush )
- sa faci totul ca tzelul sa iti iasa in intimpinare. ( Theodor Fontane )
- capacitatea de a te odihni face parte din capacitatea ta de a munci ( John Steinbeck )
- intr-o familie armonioasa fericirea vine de la sine. ( proverb chinezesc )
- credinta este al saselea simt, care intra in joc, cind te paraseste cumintenia .
( Mahatma Gandhi )
- un prieten este un cadou, pe care ti-l faci singur. ( Robert Louis Stevenson )hrana ta este si leacul tau. ( proverb japonez )

Mai stiti si alte cuvinte intelepte legate de viata? PS ati recunoscut bustul, marele intelept Socrate.

7 comentarii:

Viorica spunea...

Mie,ca o persoana care de când ma stiu mi se potriveste proverbul japonez care spune ca "hrana este si leacul tau",fiindca manânc zilnic la doua,trei ore.Atunci,înseamna ca potrivit dictonului lui Socrate,"eu traiesc ca sa manânc"?Sa fie oare chiar asa?

floridecamp spunea...

*Fericirea e o optiune. Poti fi fericita aici si acum, indiferent de conjunctura.
*Repeta-ti mereu aceste cuvinte: "Daca este sa fie, atunci depinde de mine". Nimic nu este imposibil, dar nu te pune singura in calea visurilor tale.
*Zambeste cat mai mult! Mai ales atunci cand intri intr-o incapere si chiar si cand raspunzi la telefon- caci zambetul se "aude" si iti imblanzeste tonalitatea vocii.

Viata trebuie traita asa cum este pentru ca ni s-a dat fara sa o cerem si ni se va lua fara sa fim intrebati.

Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol.
mi-as dori ca finalul miracolului sa fie cat mai tarziu cu putinta,pentru ca eu ,çare sunt o farama din minunea numita viata sa ma bucur de toate frumusetile lumii.
apropo de viata ,de multe ori ma gandesc ca suntem asemeni anotimpurilor.copilaria este o primavara fragila , cruda si nestiutoare ca orice inceput de drum...si fara sa simti te trezesti ca este vara sinonima cu adolescenta care iti face cu ochiul strengareste si

iti

aminteste de primul sarut ,de framantarile primei iubiri.......toamana ia maturitatea de mana si duce cu ea atata rabdare si intelepciune avand un singur regret ca nu le-a avut in adolescenta....si cand nici nu ai timp sa respiri se cuibareste iarna in corpul tau care tanjeste cu disperare dupa o toamana sau vara caci la primavara nu are curaj sa gandeasca si vine iarasi primavara dar din pacate nu mai este randul tau ....
acum sunt in toamna si la propriu si la figurat si caut sa ma bucur de ea cat pot ...si tare sunt multumita de mine pentru ca in suflet am mereu o primavara vesnica...

vergi spunea...

@viorica:o treaba foarte sanatoasa, mai ales ca din pacate in secolul nostru prea traieste lumea ca sa manince! Ma refeream doar la treaba cu leacul, ca in rest tu maninci asa de putin , ca nu ai cum trai doar pt. asta. Sa nu exageram, organismul are doar nevoie de mincare dar nu ce vad la tv legat de unii, cite un mc.donald's intreg la o masa!!!

vergi spunea...

@floridecimp: am incercat sa iti raspund de doua ori si de fiecare data nu a plecat comentarul! culmea ar fi sa apara acum toate trei! frumoase vorbe, ce frumos ar fi sa ne si tinem de ele! cel putin de cea cu zimbitul eu una ma tin, asa am invatat la mama acasa, asa fac! ca avea mami o vorba, risul costa cit risul, mai bine sa ridem! viata e un mare miracol, e asa de mare pacatul, ca unii isi bat joc de ea! cit despre noi, sintem cu adevarat cele patru anotimpuri si cum toate sint frumoase, avantaj noi la orice virsta!

vergi spunea...

@floridecimp: risul costa cit plinsul spunea draga mami si noi asa faceam! in putine familii se ridea cred cit in a noastra!! bucuria unei familii mari!

luma spunea...

ridendo castigat moris! (razand indreptam moravurile).

vergi spunea...

@luminitza: nu stiam dar chiar asa ar trebui sa se intimple! si iar ajung la treaba cu risul, uite ca fara ris nu merge nimic!