duminică, septembrie 05, 2010

Obiecte dragi


aranjarea unei locuinte , a unei case cere multa dragoste si caldura. Cind totul este gata , sint absolut sigura ca fiecare din noi a trait sentimentul ca a aranjat de fapt un palat!! am intrat fiecare din noi in casa noua cu multe obiecte dragi de care nu ne-am indurat sa nu le gasim loc! si luat in parte fiecare obiect s-a dovedit a fi in ani o mica comoara. Si totusi exista unele legate de tot de sufletul nostru. La noi in casa un mic arbore de argint, un fel de arbore genealogic, pe care am avut din pacate loc doar pt. membri directi de familie, in cazul meu mami, tati, fiul meu, Mircea cu parintii si sora lui. Si desigur eu, in poza respectiva studenta la balul de absolvire!!!ma uit si dupa atitia ani zilnic la el si il vad pe tati in virf ca un adevarat pater familias, ce a fost! e rindul vostru acum, ce obiect , ce coltisor in casa voastra e cel mai indragit?

9 comentarii:

Viorica spunea...

Cel mai îndragit obiect din casa mea e un album care contine 209 dintre cele mai frumoase fotografii ale familiei noastre,fotografii facute între anii 1939-2010.

vergi spunea...

@viorica: wow! cita rabdare sa il aranjezi si cita bucurie aduce rasfoirea lui! si ptc....doar 209 poze, promit cu prima ocazie inca una!

Mihai spunea...

Acel arbore genealogic e absolut minunat! Cat de mult conteaza sa ai radacini!!! La mine in casa la loc de cinste este o fotografie a parintilor nostri si desigur fotografiile copiilor si nepotilor mei. De asemenea sunt cateva obiecte vechi, care imi spun povestile lor, mai ceva ca in o mie si una de nopti...

vergi spunea...

@mihai: ce frumos!eu sint sincera dezamagita ,cind intru in o casa si nu vad nicio poza de-a parintilor in primul rind! nu neaparat pe pereti dar undeva tot se gaseste loc pt. o rama si o fotografie. Tot la loc de cinste sint fotografii cu copiii sau nepotii! personal am tot spus-o, ca eu sint recunoscatoare parintilor nostri , care , desi vremurile erau grele, nu ne-au furat copilaria si avem poze din primele zile ale aparitiei noastre pina la toate serbarile scolare sau mai tirziuevenimente de familie!cit despre pasiunea ta pt. obiecte vechi, e asa de frumoasa!!!

floridecamp spunea...

FRUMOS SI ORIGINAL!!!
CA SI LUCRURI DRAGI AM O CUTIE ALBASTRA UNDE AM ASEZAT IN PLICURI POZE DRAGI MAI NOI SI MAI VECHI,PRIMII BOTOSEI A LUI GEORGE ,MEDALIILE CARE LE-A PRIMIT SOTUL MEU IN MISIUNILE EXTERNE DE CARE SUNT TARE MANDRA ,CAIETELE CU AMINTIRI DIN CLASA A-10-A SI A-12-A. CAND MA APUCA NOSTALGIA MA ASEZ COMOD PE CANAPEA SI LE IAU LA RAND PE FIECARE.SPECIALE SUNT TOATE FAC PARTE DIN VIATA MEA SUNT ALE FAMILIEI MELE DRAGI CU CARE DUMNEZEU M-A BINECUVANTAT...

vergi spunea...

@floridecimp: ce frumos! se spune ca nu e bine sa te cufunzi in trecut dar mai ales de cind parintii au trecut in lumea umbrelor, o fac tot mai des. Si fiecare amintire a devenit sfinta! cum eu sint plecata de atitia ani de acasa, s-au adunat zeci de scrisori,fotografii, pe care le recitesc , le privesc cu mult drag. Ca sa nu spun de multele filme pe care le-am facut , fara sa fi stiut atunci,cita bucurie o sa imi aduca intr-o zi!

laura spunea...

Foarte frumos obiect cu chipuri dragi!
Daca ma refer strict la fotografii,tin mult la albumele cu poze si la computerul meu unde am inmagazinate mii de fotografii.Insa,am un obiect special,la care tin mult,primit de la Afro,la prima ei vizita in tara,respectiv in casa noua in care ne-am mutat in 2007,si anume o tavita cu dubla functionalitate,poti coace in ea dar poti si sa o pui pe perete.Ce scrie pe ea inseamna mult pentru mine:"Bless this house"
E obiectul meu preferat si evident l-am pus pe perete asemeni unui tablou.

vergi spunea...

@laura: cred ca cele mai scumpe daruri ramin tot cele de la copii si sint convinsa ca daca asemenea cuvinte de la afro au pornit, chiar binecuvintata este si va ramine casa voastra!eu sint un mare fan de fotografii dar nu cele din computer, desi am si eu sute in el! am ramas si o sa ramin o viata intreaga la pozele de album, la care ma pot uita de cite ori imi e dor ,fara sa depind de tehnica. Asa ca de fiecare data duc cele mai dragi poze de concediu sau evenimente de familie la facut.

Katja - stapana de Athos spunea...

Ce ma bucur ca-ti place asa de mult cadoul de la noi! :)