sâmbătă, martie 27, 2010

Duminica Floriilor


Duminica Floriilor se serbeaza cu o saptamina inaintea Pastelui, insemnind momentul biblic al intrarii Domnului in Ierusalim si intimpinarea lui cu ramurele inflorite de maslin si smochin. Din aceasta cauza se obisnuieste ca in aceasta zi sa mearga crestinii la biserica cu ramurele de salcie, salcia simbolizind maslinul si smochinul din Ierusalim.( am citat din google)

Doresc tuturor Florilor si Florinilor sanatate si numai bucurii! un gind pios mamei mele Florica si tatalui meu Florian, pt. care aceasta zi era una din cele mai mari bucurii ale anului. Intr-o casa plina de oaspeti, flori si voie buna!

marți, martie 23, 2010

21 de ani....



25 Martie 1989. Plecam definitiv in Germania. Cind au trecut anii, cum au trecut? imi aduc aminte ca primul gind a fost , plecam de BUNA VESTIRE, ce poate insemna asta? ca vom avea noroc, ca vom fi ocrotiti? ce ne putea aduce o zi asa de mare? citez din Wikipedia " Buna Vestire reaminteste ziua in care Arhanghelul Gavril i-a vestit Fecioarei Maria ca a fost aleasa sa devina mama Mintuitorului Isus Hristos."Pt. noi insemna un nou inceput intr-o lume noua, de care eram fascinati dar si inspaimintati! imi revin in minte frinturi de la plecare, aeroportul Otopeni, familia intreaga venita sa ne conduca, imi parea ca visez, imi dadeam seama ca de fapt exact asta se va intimpla in citeva minute, vom pleca in necunoscut, fara sa stim macar ce ne asteapta! si ii vom lasa pe toti cei dragi in urma noastra, pina cind??? ce ne va astepta? am visat ani de zile la primul meu drum pe o autostrada in Germania, cu rusine recunosc, cum am urcat in masina la Frankfurt ,am uitat de toate incercarile ultimelor zile si am adormit tun!!am uitat pina si de vamesita aia rea, careia i se parea ca am la mine mai mult aur de cit aveam voie ( cerceii, verigheta, lantisorul cu cruciulita de la mami si tati si o bratara!!) ,am uitat de Bucurestiul acela infometat, in care ne-a fost imposibil sa gasim cele de trebuinte pt. o masa de ramas bun! si a ramas doar convingerea intr-o viata frumoasa de tot!! care convingere s-a dovedit adevarata, asa ca nu imi ramine decit sa ne dorim inca multi, foarte multi ani de acum in colo viata noastra cea frumoasa cu sanatate si numai bucurii! ptc. viata asta a noastra noua a inceput intr-o zi sfinta!!

duminică, martie 21, 2010

Cred ca vine Iepurasul...





Daca ma gindesc bine, aici vine deja din ianuarie. Cum dispar podoabele de Craciun din magazine, apar primii iepurasi din ciocolata. Cam devreme dar asta este, afacerile pe primul loc! Cind era Raducu mic, cam asta era timpul, cind ( mai mult ca sa scapam de intrebarea, cind vine Iepurasul)il trimiteam la cules iarba pt. cuibul Iepurasului! Uitind de fiecare data ca era asa de harnic, ca mai putin si puteam hrani un cal din muntii de iarba culesi!! Ma intorc cu gindurile in timp, ma uit la ce ne inconjoara astazi si trebuie sa recunosc ca cea mai mare bucurie tot a copiilor ramine! Convingerea aceea ca exista un Iepuras, aducator de daruri, ar trebui sa o pastreze copiii cit mai mult. Desi greu in conditiile de astazi. Oricum spre marea mea bucurie, la Raducu a tinut cam pina pe la 5 ani, cind i-a adus Iepurasul o bicicleta adevarata ! Un Pegas minunat, parca il am si azi in fata ochilor. Nu ne-a spus nimic, si-a exprimat insa indoiala fata de o vecina, " tanti Lenuta, cum a putut un iepuras asa de mic sa aduca o bicicleta asa de mare??" Mda, intrebare buna! Va asigur totusi ca Iepurasul va veni la noi toti, ne va aduce macar mult soare, sanatate si speranta! Va doresc de pe acum sa nu va uite pe niciunul! P.S. Eu nu as face Iepuras si Mos Craciun din ciocolata! Iepurasul de ciocolata din una din poze are 20 de ani!! Nu m-am indurat nici sa il maninc , nici sa il arunc, sta cuminte in bar!!

vineri, martie 19, 2010

In tren



Eu merg foarte rar cu trenul, mai precis doar in Romania. Poate si de aia ma preocupa de citeva zile subiectul, adica niciunde in lume nu cred ca este in tren ca si in Romania. Se leaga cele mai rapide prietenii cu oameni, pe care nu ai sa ii mai revezi niciodata dar despre care afli in citeva minute mai toata viata lor. In tren se arata poze de familie, se povestesc lucruri vesele, lucruri triste, se face politica, se discuta despre carti, arta dar si despre saracie si ce s-ar mai putea face. Mai nou se telefoneaza, nu cred ca exista calator fara handy si de cind merg o data pe an cu trenul de la Bucuresti la Cluj , am tot mai des convingerea ca telefonatul nu costa nimic, se vorbeste fara pauza! cred ca niciunde nu se maninca mai pofta ca si in tren , mai ales , daca ai o insotitoare ca Viorica, care se pregateste , de parca am face ocolul lumii in citeva ore! in tren e vesel si ce ma bucura mai nou, ma simt in siguranta! am totusi o intrebare, de ce isi deschide omul asa inima in tren, cum nu cred ca o face altundeva? de unde nevoia asta de comunicare? aveti un raspuns? PS am adaugat o poza cu gara din Düsseldorf si un tren oarecare.

sâmbătă, martie 13, 2010

Poseta




am primit inainte de plecarea in Romania o leapsa de la Luminita, " Ce am in posheta?" imi pare rau ca prin plecarea mea reusesc abia astazi sa dau un raspuns. Si inca unul deloc senzational, mai nimic! mai precis, eu una nu sint adepta posetelor, pur si simplu din comoditate, adica imi e greu sa ma tot mut din una in alta. De aia am grija sa aleg culori universale, care se potrivesc la mai toate tinutele. Ciudat, as fi in stare sa imi schimb fara probleme tinuta de citeva ori pe zi dar nu as fi in stare sa imi pregatesc zilnic o alta poseta. In poseta mea am un portofel , mai niciodata cu bani ( nu imi place sa umblu cu bani la mine) dar cu cartea de sanatate in el, ochelarii, o scrisoare mica de la mami, o iconita, o fotografie a lui Raducu. Mai am un fel de portomeu pt. acte, buletinul, cartea de credit, carnetul de conducere, ajunge! am carnetelul cu adrese, handy, batiste! poseta ramine insa un insotitor permanent al femeii, un fel de oglinda a ei, de regula cintarind enorm de mult!!!si din care de regula e imposibil sa scoti ceva, fiecare femeie fiind de parere, ca toate comorile din ea ii sint absolut necesare in orice clipa!! dau aceasta leapsa mai departe tuturor cititoarelor acestei postari si abia astept sa aflu, cam ce poarta fiecare femeie cu ea!!

duminică, martie 07, 2010

La multi ani, dragi femei!

Apasati "play" inainte de a citi postarea! Enjoy!
Nota: @};- din titlul piesei reprezinta combinatia de litere pe Messenger pentru o ... floare :)







Tuturor cititoarelor acestui blog un gind frumos, multe, multe flori si ...un concert cu vestitul trio , i-as spune eu " La famigla". Faptul ca eu nu stiu nici macar sa tin un instrument in mina , sper ca va fi suplinit cu brio de realitatea ca ceilalti doi membri ai formatiei sint absolventi de conservator!! cum se spune aici? ein bißchen Spaß muß sein!! adica un pic de voie buna trebuie sa fie!! asadar la multi ani dragi femei!!! o zi de 8 Martie plina de bucurii si macar un zimbet pe fatza!!!ca sa nu ii nedreptatesc pe barbati, le doresc si lor o primavara frumoasa de tot!