sâmbătă, septembrie 25, 2010

Sa imbatrinim sanatos...



Mi-au cazut azi sub ochi citeva rinduri legate de cei mai batrini oameni din lume. Si care vin cu totii din Sardinia, Okinawa ( Japonia ), Nicoya ( Costa Rica ), Lomo Linda ( USA ). Puncte geografice diferite dar ceva comun la toti, multa miscare, viata in aer liber, un pic de vin, mincare sanatoasa, bucuria de a trai, lipsa totala de stress. Si iata si citeva dictoane, care sa ne ajute sa incercam macar sa traim mult si sanatos.

- miscarea apartine fiintei noastre. ( Blaise Pascal )
- traim nu ca sa mincam, mincam ca sa traim . ( Socrate )
- marea fericire o gasesti in lucrurile mici. ( Wilhelm Bush )
- sa faci totul ca tzelul sa iti iasa in intimpinare. ( Theodor Fontane )
- capacitatea de a te odihni face parte din capacitatea ta de a munci ( John Steinbeck )
- intr-o familie armonioasa fericirea vine de la sine. ( proverb chinezesc )
- credinta este al saselea simt, care intra in joc, cind te paraseste cumintenia .
( Mahatma Gandhi )
- un prieten este un cadou, pe care ti-l faci singur. ( Robert Louis Stevenson )hrana ta este si leacul tau. ( proverb japonez )

Mai stiti si alte cuvinte intelepte legate de viata? PS ati recunoscut bustul, marele intelept Socrate.

marți, septembrie 21, 2010

Se scuturau toti trandafirii....


cred ca niciunde nu se vede mai bine scurgerea anotimpurilor ca si intr-o gradina. Mai ales a noastra este un adevarat calendar, de la ghiocei, brinduse , narcise apar rind pe rind pina tirziu in toamna toate florile ! si se duc asa cum apar, cu remarca ca noi avind si flori specifice iernii , ne mai iau ele din tristete! asa ca mi se pare ca acesti trandafiri, pe care vi-i fac cu tot dragul tuturor cadou, au fost ultimii din anul acesta! au inceput sa se scuture dragii de ei, a venit cu adevarat Doamna Toamna! cum insa toamnele ramin aici cel mai frumos anotimp, ne bucuram ca mai e o fila de calendar cu octombrie de aur! il asteptam cu drag! ce sa mai spunem, bine ai venit Doamna Toamna, te-am asteptat cu drag o vara intreaga!

sâmbătă, septembrie 11, 2010

Colturi dragi


e de fapt o continuare a postarii " obiecte dragi". Ptc. sint sigura ca fiecare din noi avem un coltisor preferat in casa noastra! al meu e de fapt fereastra spre gradina, care astazi , intr-o zi de vara tirzie m-a dus cu gindul la un curs de estetica de pe vremea studentiei, legat de caracterul subiectiv al frumosului si mai ales de zicatoarea veche romaneasca " nu-i frumos, ce-i frumos, e frumos ce-mi place mie!"e locul cel mai drag din camera de zi, vederea spre gradina, pervazul ferestrei impodobit cu obiecte dragi mie. Un pic kitsch dar m-a ajutat obiceiul de aici, cam toata lumea face la fel! exact pe gustul meu, asa ca stau alaturi mici amintiri si doua albume cu fotografii de familie, la care ma uit cu drag si eu dar mai ales oaspetii nostri. Si ca sa ramin la intrebarea de la cursul nostru, tare as dori sa aflu si alte pareri legate de frumos. Asa ca aveti o tema de weekend, ce este frumosul??? Un weekend frumos tuturor!

duminică, septembrie 05, 2010

Obiecte dragi


aranjarea unei locuinte , a unei case cere multa dragoste si caldura. Cind totul este gata , sint absolut sigura ca fiecare din noi a trait sentimentul ca a aranjat de fapt un palat!! am intrat fiecare din noi in casa noua cu multe obiecte dragi de care nu ne-am indurat sa nu le gasim loc! si luat in parte fiecare obiect s-a dovedit a fi in ani o mica comoara. Si totusi exista unele legate de tot de sufletul nostru. La noi in casa un mic arbore de argint, un fel de arbore genealogic, pe care am avut din pacate loc doar pt. membri directi de familie, in cazul meu mami, tati, fiul meu, Mircea cu parintii si sora lui. Si desigur eu, in poza respectiva studenta la balul de absolvire!!!ma uit si dupa atitia ani zilnic la el si il vad pe tati in virf ca un adevarat pater familias, ce a fost! e rindul vostru acum, ce obiect , ce coltisor in casa voastra e cel mai indragit?