vineri, noiembrie 26, 2010

A venit iarna!
















nu mi-a venit sa cred ochilor azi dimineata, cind am deschis usa si am vazut ca se instalase iarna pe strada noastra, de parca niciodata nu ar fi locuit altundeva! cum era de asteptat m-am bucurat imens si am si fugit sa fac citeva fotografii , de parca in citeva minute mi-ar fi luat cineva iarna inapoi! iarna vine cu bucuriile ei, Mos Craciun si toate sarbatorile, care urmeaza, cum sa nu o astepti cu drag????unica tristete ramine ca prea zboara timpul fara mila, dar daca tot zboara, macar sa ne bucuram de el! duminica e deja primul Adevent, de data asta am avut o alta idee pt. traditionala coroana ! mi se pare parca mai festiv , ma uit cu atita drag la micuta si Sfinta familie!!!!

sâmbătă, noiembrie 20, 2010

Casuta din gradina
















mica si frumoasa noastra casuta alba din gradina a distrus-o un brad!!un brad mare si falnic dar batrin si uscat, asa ca si-a primit pedeapsa! a fost taiat si cu el si-au pierdut culcusul si cei doi porumbei si veverita, ma gindesc insa ca intre timp s-au si instalat in brazii vecini! asa ca nu a mai ramas decit ca in locul vechii casute sa apara una si mai frumoasa, ceea ce s-a si intimplat. A durat citeva zile de munca si iat-o stind mindra, stapina peste toata gradina. Mai e un pic de lucru dar ce a fost mai important s-a facut, sta mindra in gradina si asteapta ....laude de la toata lumea! ce parere aveti de ea????

sâmbătă, noiembrie 13, 2010

Gutuile


clar, traim intr-o lume nebuna, nebuna! nimic nu mai e cum a fost! e mijlocul lui noiembrie, afara primavara! au reinflorit pomii, pina si la noi in gradina am vazut zilele astea un fluture!! pasarile calatoare nu se hotarasc sa plece, albinele roiesc de zor, ce sa mai spun de ursi?? au uitat de hibernare! si totusi ceva nu s-a schimbat. Gutuile, minunatele gutui, parfumul lor fara seaman! pt. mine gutui inseamna Ionel Teodoreanu, nu stiu de ce, s-ar putea sa ma insel si in neuitatul lui La Medeleni se mincau mere coapte! totusi eu ma gindesc la scriitorul, care a inseninat copilaria noastra ca niciun altul! gutuile mele insa au ceva deosebit, vin tocmai de la mosie! aduse de mihai ieri, mare bucurie bucurie mare! si uite asa ne-a intrat in casa un strop de copilarie, parca a intrat cu ele si dulapul, pe care se coceau in liniste pina tirziu in iarna! si facea mami o dulceata!!!!!

sâmbătă, noiembrie 06, 2010

Copacul





Cred ca fiecare om are dimineata cind se scoala o mica bucurie. A mea este mai nou un copac, un copac galben ca aurul, care imi zimbeste parca in fata geamului si imi doreste o zi buna! copacii de pe strada noastra sint cam de aceeasi virsta, uitindu-ma eu in toamna insa la ei am ajuns la concluzia ca sint cumva ca oamenii! unii imbatrinesc mai repede, isi pierd frunzele in citeva zile, altii mai greu, se tin in putere pina tirziu de tot in toamna. Si uite asa devii filozof cu noaptea in cap. Si te gindesti ca de fapt cumva esti ca si copacul din gradina!!!si stralucesti pina tirziu de tot in iarna!!!!si o iei de la capat in primavara!!!!!