vineri, ianuarie 14, 2011

Egipt







Satui de iarna asta grea , care a dat peste noi, ne-am hotarit sa fugim la soare. Si unde gasesti marea cea mai albastra si soarele cel mai blind acum in ianuarie? in Egipt. Am ales un minunat complex de hoteluri, Makadi Bay, de o frumusete, de iti venea tot timpul sa crezi ca visezi. Ne-am lafait noi la soare cit am putut dar cindva ni s-a facut dor sa facem ceva si pt. suflet. Asa ca am pornit-o spre piramide. Cairo este un oras fascinant , contradictoriu, trecut si prezent, lux si saracie dar ce mai conta! a fost destul sa dam cu ochii de piramide, de Sfinx si parca ne-am mutat in alta lume. Calcam peste 5000 de ani de istorie, vedeam cu ochii nostri lucruri despre care doar auzisem la orele de istorie! muzeul a fost ca o incununare a unei zile minunate, doar ca pt. a-l vizita iti trebuie cu mult mai mult timp. Las citeva poze sa va transmita si voua starea noastra de extaz in fata atitei frumuseti. Sper sa va placa!!

14 comentarii:

Geni spunea...

Bine ati venit acasa din Egipt si va dorim acum la inceput de an multa sa natate si numai bine!
Ma bucur nespus ca sant prima pe anul acesta care comenteaza!
Si noua ne-a placut Egiptul f.mult
si ne-a impresionat cu trecutul lui.
Sa va fie de bine!

luminitza spunea...

bine ati revenit!cred sper adica si bronzati!
foarte bine te potrivesti in peisaj!

Cornelia spunea...

Asa m-am speriat cind am vazut si o camila singura, am crezut ca Mirciulica al nostru a dat-o pe Gina noastra pentru o camila, ca noi stim ca blondele atragatoare se cam cauta in Egipt. Totusi m-am linistit citind rindurile interesante despre Cairo si gindindu-ma ca Mirciulica al nostru nu se multumeste numai cu o camila pentru fosta sa logodnica, mai ales ca in gradina lor nu au loc prea multe camile....
Dragii nostrii, ne bucuram ca ati ajuns acasa cu bine si ca excursia a fost minunata si interesanta. Sa ne vedem cu bine,pe curind,
Cornelia

Viorica spunea...

Bine ati revenit acasa dupa un concediu despre care,si daca nu ai fi scris textul,vorbesc pozele despre cât de minunat a fost!

vergi spunea...

@geni: multumim mult de urari! si ma bucur ca ai fost prima cu comentariul, semn bun, o sa faci tot anul!!!!egiptul repet, e o tara asa de contradictorie, ca nu cred ca apuci sa il cunosti cu adevarat, ptc. de fiecare data iti ofera o alta fata! luxul din hoteluri, mizeria de pe strazi, trecutul acela fascinant! iar oamenii de rind , pe care i-am cunoscut, sint minunati! si mindri de istoria lor!

vergi spunea...

@luminitza: chiar bine am revenit, mai ales ca ne astepta acasa mare bucurie, a sosit cu mare intirziere din cauza timpului dar cu atita a fost bucuria mai mare, Mos Craciun de la paris!multumim inca o data! de bronzati sintem chiar foarte bronzati, rau imi pare doar ca trece asa de repede , si ce e mai important sintem foarte odihniti!

vergi spunea...

@cornelia: camila are o poveste draguta, ca stapinul ei o plimba pe plaja si striga, taxi!!! nu a fost un schimb, desi acum citiva ani i-a oferit cineva lui mircea 200 de camile pe mine, un pret totusi modest, am aflat dupa aia!!!toata excursia a fost fascinanta dar ne bucuram si ca sintem acasa!de fiecare data ne bucuram de orice concediu dar cindva ni se face dor si de casa! ne-a cam trecut astazi, cind...am constatat ca nu ne batea soarele in geam cu noaptea in cap, sa ne cheme la plaja!!!

vergi spunea...

@viorica: chiar bine am ajuns acasa, ca a fost un zbor un pic mai lung, desi usor de tot!!pozele sint in comparatie cu ce am vazut doar o mica umbra a atitor minunatii, totusi de cite ori o sa le privesc, o sa ma gindesc, ca noi chiar am fost acolo si poate am calcat exact pe locul, pe care cindva calcase un faraon!

laura spunea...

Bine ati revenit,pozele graiesc,sint foarte faine,astept sa mai postezi si altele.

vergi spunea...

@laura: bine v-am regasit, am fost astazi foarte bucuroasa, desi nu am avut o secunda libera, sa ma reintilnesc cu blogul si prietenii mei!si cind un prieten iti e si verisoara, cu atit mai bine! nu am pus mai multe poze, ptc. ar fi aratat la piramide mai acelasi lucru, in hotel la fel. Ce ramine e marea bucurie, ca am vazut atitea lucruri noi interesante si desigur faptul ca ne-am odihnit din plin!

floridecamp spunea...

egiptul!!!doamne ce sentiment trebuie sa te cuprinda cand calci pe acest pamant incarcat de istorie!!!
ma bucur asa de mult pentru voi ca ati avut aceasta sansa si mai mult de atat ca o impartiti cu noi.pentru asta ,eu iti multumesc!!va doresc sa vedeti cat mai multe locuri minunate si sa le impartiti cu noi prin minunatele poze oferite cu atata generozitate.noul an sa va aduca sanatate,fericire si noroc!!!!!

vergi spunea...

@floridecimp: chiar asa, iti vine sa faci la fiecare pas cite o plecaciune, ca mina omului a fost in stare de asa ceva! am aflat si multe lucruri, pe care noi le invatasem altfel la orele de istorie, cine mai stie care e adevarul? de ex. ca piramidele nu au fost construite de sclavi! ca nasul sfinxului nu a fost distrus de ostasii lui napoleon! dupa 5000 de ani se pot povesti multe, unicul lucru care ramine , sint piramidele!si secretele lor!

Mihai spunea...

Eh, cine nu si-ar dori sa vada piramidele? Dar uite ca voi ati si reusit lucrul asta! Am inteles ca acolo femeile au pret in... camile! Hahaha! Chiar asa e?

vergi spunea...

@mihai: sint sigura ca toata lumea si-ar dori sa vada atitea minunatii facute in milenii de mina omului! a omului , care cu aceeai usurinta va reusi sa distruga totul!!! asa se spune ca femeile au pret in camile! dar...de unde atitea camile??? ca desi nu am vazut nicio femeie , ma gindesc ca or fi destule! adica in hotel de ex. ca peste tot lucreaza doar barbati, un sentiment ciudat sa stii ca ti-a facut patul un barbat dar...cineva trebuia sa il faca!!!