vineri, mai 27, 2011

La revedere



imi iau ramas bun pt.doua saptamini! urmeaza un eveniment minunat, intilnire peste ani la Timisoara. Dupa cite am aflat vor veni peste 70 de fosti colegi din tara si din strainatate, ma bucur de pe acum! si ptc. se leaga toate la plecarea asta, vizavi de fosta noastra casa si de fostul meu liceu s-a construit un hotel, in care vom locui Viorica si cu mine. De parca ar fi stiut edilii orasului ca daca tot nu mai avem casa din Timisoara , macar de pe fereastra hotelului sa o vad tot timpul. Promit multe impresii si poze la intoarcere!

marți, mai 24, 2011

Cintecele copilariei...

Ma tot gindesc de citeva zile la nenumaratele cintece din copilaria noastra si inevitabil ma intreb: oare ce mai cinta copiii de astazi?! si tot gindindu-ma eu la asta , am tras cu o mare, foarte mare intirziere concluzia ca de fapt acele cintece erau foarte brutale. Era o Sanda, care spala la covata , suparata rau ca papusa ei murdarea hainele asa de repede. Drept care o batea de mama focului! mai era un Iepuras Coconas, urmarit pe imash de un dulau , ciine rau. Si mai era draga de veverita cazuta dintr-un pom , si-a rupt piciorul si il implora pe doctor, sa nu o lege ca o doare tare rana!!!si lista continua! totusi noi le cintam cu placere si mai ales in anii de mai tirziu, cind de la mic la mare se cintau doar cintece politice , era o bucurie ca noi macar am avut parte de asemenea cintece. Tare as fi insa curioasa sa cunosc macar un cintec , cintat azi la gradinitele de copii! stie cineva macar unul???

miercuri, mai 18, 2011

Ciresele de mai...







ciresele cumparate astazi mi-au adus aminte de cea mai trista amintire a copilariei, transformata peste ani in cea mai draguta din vremea aia!!! implinisem 7 ani si mami si tati mi-au pregatit un Kinderparty cu prietenii din vecini. Totul a decurs perfect, pina una din fetite a venit cu o farfurie uriasa cu cirese ! bineinteles ca toti copiii se uitau cu drag si speranta la ea, mami se pregatea sa le dea micilor oaspeti din ele , fara sa se gindeasca la reactia mea! asa ca eu am inhatat farfuria, am fugit cu ea si plingind am spus ca nu dau nimanui nicio cireasa!!! sfirsitul? copiiii si-au primit ciresele, au plecat acasa si eu am ramas trista si traind in mintea mea cea mai mare nedreptate a vietii mele!!!ciresele au ramas insa un simbol si nu a fost in Romania zi a mea sa nu imi fi trimis mami si cu tati si cite o legaturica de cirese!!! daruiesc cu intirziere aceasta farfurie de cirese copiilor, pe care atunci i-am necajit asa de tare!! si sper ca le va ajuta sa afle ca nu imi plac ciresele si nu as minca decit poate obligata!!!! viata face intotdeauna dreptate!!!!

vineri, mai 13, 2011

Astazi e ziua mea!




Daca ma gindesc bine, majoritatea oamenilor pe care ii cunosc , nu se bucura cind este ziua lor!!! nu am inteles niciodata de ce, nu am inteles nici macar ca foarte multa lume nu vrea sa isi serbeze ziua! e un eveniment asa de frumos, e atita bucurie in aceasta zi! bucuria ca a mai trecut un an cu bine, ca te-a prins noua aniversare sanatos si mai ales speranta ca asa va ramine inca multa vreme de acum in colo. In ce ma priveste cred ca la mine bucuria a ramas din copilarie. Era ziua , in care ma simteam printesa , parca toata lumea se invirtea in jurul meu. Ca sa nu mai spun de daruri, abia le asteptam. Cel mai frumos ramine un mic inelut din argint, primit cind am implinit 7 ani. Tati stia ca mi-l doresc, m-a legat la ochi si cu un firecel de ata mi-a luat masura degetului! nici o bijuterie de mai tirziu nu avea sa atinga valoarea acelui inelut! miine vom serba cu prieteni, o zi grea astazi din cauza pregatirilor dar tot mi-am luat timp cum m-am trezit ,sa fac citeva poze!sper sa va placa! floarea din postare e o floare minune, primita cu ani in urma de mami de la tati! nu vrea sa moara, mereu infloreste ! incep sa cred ca va trai vesnic! si asa au fost si mami si tati de ziua mea!!!

sâmbătă, mai 07, 2011

E vara!!!!













vazind si astazi soarele care ne intimpina zi de zi si asta mai bine de o luna, m-a dus gindul, cum am invatat noi la scoala despre cele patru anotimpuri si mai ales , cind incep ele. Si mi-am dat seama ca in acest an dupa o iarna lunga de tot a urmat o primvara de citeva zile , dupa care a izbucnit o vara ca la carte! si care tine de atita vreme, ca mi-e si teama sa nu cumva sa plece, cum a venit! supararea ramin florile din gradina, mai toate deja ofilite! liliacul, care abia inflorea de ziua mea s-a si dus, si rind pe rind restul florilor! asa ca vor ramine pe 13 mai florile primite de la oaspeti si gindul luminos, ca am avut asa o vara timpurie! pe care, sa pot as trimite-o la toata lumea! si cum nu pot, trimit macar citeva imagini!