duminică, februarie 14, 2010

Carnaval 2010









Ninge , ninge fara pauza, de parca iarna ar dori sa isi ia drepturile din ultimii 30 de ani! asta insa nu impiedica lumea sa serbeze cel mai mare eveniment al anului, carnavalul! a inceput de fapt pe 11.11. la ora 11,11 dar adevaratul carnaval, cel stradal a inceput abia acum joi, cind au preluat puterea femeile! li s-au inminat cheile oraselor si da-i la petrecut! incununarea va fi insa astazi si miine ,(lunea rozelor), cind au loc paradele de costumati. Se desfasoara in toate orasele dar mai ales carnavalul din Köln, Düsseldorf si Mainz sint cele mai cunoscute. E o bucurie sa mergi pe strada , sa dai de oameni veseli, mascati cu totii si care traiesc din plin bucuria acestor zile. Si e si mai mare bucuria ca dragii nostri prieteni Ana Maria si Mischa nu au obosit de ani de zile sa ne tot organizeze la ei acasa carnavalul. Dupa cum era de asteptat, a aparut toata lumea mascata, a fost un haz fara seaman sa reusim sa ne recunoastem. Si desigur sa petrecem ! las insa pozele sa vorbeasca, mi-a fost tare greu sa aleg doar citeva.

10 comentarii:

Viorica spunea...

Ce poate fi mai frumos decât sa redevenim copii din când în când,sa ne bucuram ca afara ninge,sa lasam fantezia sa zburde si sa ne alegem pentru carnaval costumul care ni se potriveste cel mai bine(apropo,tu purtai un costum de dresoare.Pe cine ai reusit "sa dresezi"?).
Minunat prilejul de distractie,minunate gazde,minunate poze!

vergi spunea...

@viorica: chiar asa! astazi dupa masa,avind noi garda, abia am reusit sa ajungem in praxis din cauza coloanei de mascati! atita bucurie la atita lume, mai rar! cit despre costumul meu, il port cu insistenta dar fara folos!! cred ca prc. nu am reusit inca sa imi gasesc un bici!!!si cu vorba buna, cine se lasa ...dresat????

Mihai spunea...

Ce obicei frumos! Mi-ar placea sa avem si noi o tara atat de linistita si de civilizata incat lumea sa se poata bucura pe deplin de astfel de sarbatori! :)

vergi spunea...

@mihai: poate mai vine si asta cindva!! si nici nu ar fi absurd sa se ia ideea unui carnaval, daca tot se serbeaza valentinstag! oricum pe vremuri la timisoara se organizau mereu macar baluri mascate, costume aveau destule de la acea familie kraus, care inchiria toate costumele posibile, de la miri si mirese la tot ce era nevoie la o serbare la gradinita sau scoala!ma fascina de cite ori mergeam cu mami sa luam costume pt. serbari, ce nu era acolo! si imi tot visam ca ma ascund cindva intre costume si ramin sa le vad pe toate!

laura spunea...

Foarte frumos,frumoase si sugestive poze.Chiar asa, ar trebui si la Timisoara o asemenea manifestare. Aici se fac tot felul de festivaluri,a vinului,a berii,a Timisoarei dar carnaval,carnaval nu.Imi amintesc de aceea locatie "krausser" de unde se imprumutau costum de tot felul pentru toate ocaziile.De acolo mi-am imprumutat eu rochita de domnisoara de onoare la nunta lui Nelu.
Din cite stiu pe la Sibiu se mai tine cite-un carnaval.

vergi spunea...

@laura:ma si mir ca nu se tine carnaval macar in orasele , unde oricum traiesc destui catolici. E un obicei asa de frumos! bine ca mi-ai adus aminte, cum se numea acea familie, de unde ne inchiriam hainele.Aveam eu in minte ceva cu kraus.Si aia era o idee minunata, nici nu stiu de unde isi iau acum oamenii costume speciale la nevoie. Eu am si acum in fata ochilor o rochita alba cu un portativ la poale si cu note muzicale. Ca mergeam toata familia la unele din vestitele intilniri profesori, parinti, copii la scoala de muzica.Prilej sa se cunoasca mai bine cu totii.

Yfmami Jasond spunea...

D'ale carnavalului, cu mascati, cu recunoasteti personajul, cu ne-am tavalit de ras, cu toate minunile pe care incerc sa mi le imaginez, prelungind bucuria voastra cu placerea mea de a vedea in timp record, aproape on line, evenimentul la care, iata, particip, deghizat si imposibil de identificat, pentru ca sunt incognito si anonim, monsericilor. Halal, adica bravos natiune, si la cat mai multe si mai frumoase verite - comedii din astea nemtesti. Ahoe!

vergi spunea...

@Yfmani Jasond: sa stii ca pina si lui nenea iancu i-ar fi placut un carnaval aici! e fenomenal si desi il vedem de 21 de ani nu incetam sa ne minunam! adica, ca tot ce se face aici, bate perfectiunea. Carnavalul se pregateste din nov., au printi, ministri, sesiuni, se pune la cale totul minutios si mai ales participa de la primarul Kölnului de ex. la ultimul amarit ca sa ii spun asa, toata lumea.Tine de joia trecuta pina asta seara, cind e jale mare, se inmorminteaza hoppeditz, papusa aia simbolica. Teoretic de miine e post, cine mai stie de carne vale?? se maninca ca si inainte si se viseaza deja la costumul de la carnavalul urmator. Anul acesta ai fost anonim si incognito, ce ar fi sa veniti la anul de adevarat? costume avem deja!

luminitza spunea...

tu arati a director de circ sau calareata, iar mircea a ceva dansator de cabaret cu pene.hihi!

vergi spunea...

@luminita:chiar dresoare eram!doar ca nu am gasit un bici si recunosc ca mi-a fost jena in magazin, sa intreb,daca au de vinzare! ce a fost mircea sincera sa fiu , habar nu am, cred ca era o camasa de cowboy!important a fost pina la uram, ca a fost o seara minunata!