duminică, octombrie 03, 2010

3 octombrie






















astazi este de fapt cea mai mare sarbatoare aici, ziua nationala a Germaniei, ziua caderii zidului Berlinului cu 20 de ani in urma! cita lume regreta astazi marele act istoric, este o alta poveste, intre timp si estul si vestul au invatat ca apartin impreuna si doar asta conteaza! si daca tot era o zi asa frumoasa de toamna, 24 de grade, temperatura de vara aici, ce s-au gindit edilii orasului Düsseldorf? sa se sarbatoareasca prin munca!! spre bucuria miilor si miilor de oameni, care au inundat orasul si magazinele, deschise absolut toate!!! rar am mai vazut asa un puhoi de lume, la un moment dat mergeam ca melcul dar nimeni nu se supara! nici macar o inghetata la cofetaria mea favorita nu am fost in stare sa mincam, coada de o ora buna!!!asa ca am tradat-o si ne-am asezat la o terasa, inghetata proasta, priveliste minunata! cu citeva imagini sper sa va bucur si pe voi!

8 comentarii:

Viorica spunea...

LA MULTI ANI GERMANIEI de ziua nationala!
Toate duminicile sunt frumoase în"Capitala europeana a elegantei"Düsseldorf,dar ce mult mi-ar fi placut si mie sa vad o zi de duminica atât de aglomerata,plina de viata si soare si mai ales cu toate magazinele deschise!

vergi spunea...

@viorica: a fost chiar si pt. düsseldorf ceva mai aparte, ptc. foarte rar sint deschise magazinele duminica. Cel mai impresionant a fost insa bucuria oamenilor ca le-a fost daruita o zi asa de frumoasa, peste tot doar fete deschise, zimbitoare, toate berariile, cofetariile pline, toate tarabele de inghetata asaltate!

Katja - stapana de Athos spunea...

Ce dor ne-ai facut de Dusseldorf! :)

vergi spunea...

@katja: ma bucur, düsseldorf nu s-a mutat mai departe, asa ca fuga la primul avion!!!!

Robert spunea...

La multi ani voua! Frumoase poze, si de acord cu Catalina!

vergi spunea...

@robert: multumesc eu pt.urari, s-a intimplat ca noi sa fim martorii unui mare act istoric. Am chiar o bucatica mica din zidul berlinului, adusa de un prieten, care in noaptea cu pricina a si facut drumumul bonn-berlin!

floridecamp spunea...

la multi ani !!!!!!!ma bucur ca nu stati de loc.asta arata ca sunteti sanatosi ,fericiti si buni de drum.
ma bucur ca germania a inteles ca sunt un intreg.pace sa fie si totul va fi minunat!!!!

vergi spunea...

@floridecimp:ai mare dreptate, nu stam o clipa.Rar se intimpla sa avem un weekend liber, ca ba vine cineva la noi, ba sintem noi invitati. Si cind nu e nimic, gasim noi. Avem si norocul sa stam la doi pasi de orase mari, ca sa nu spun de tarile vecine. Toata lumea ar trebui sa fie foarte activa.Mai ales in romania, unde natura iti ofera atitea minunatii. Nu trebuie sa fie düsseldorf, ajunge si o padure ruginita acum toamna.