marți, martie 01, 2011

Martisor




primavara incepea in copilarie foarte frumos! nu cred ca ne aducea vreo zi mai mare bucurie ca si cea de 1 Martie, cind nici nu ne trezeam bine si ne asteptau martisoarele de la Mami si Tati! abia asteptam sa ne laudam cu ele la scoala si desigur la fel de nerabdatoare eram noi fetele, sa vedem , cite martisoare primim!!! aratam ca niste generali cu pieptul plin de martisoare. Sigur nu era usor sa avem atitea martisoare de dat dar aici erau neintrecuti Mami si Tati! cred ca nimeni nu era in stare sa confectioneze martisoare mai frumoase! ma gindesc acum cu duiosie, cita munca le lua snuruletele acelea delicate dar nimic nu era mult pt. ei, cind era vorba sa ne faca o bucurie! care bucurie mi-a ramas si in anii , cind am fost profesoara .Eram de-a dreptul invidioasa, cind vreo colega avea mai multe!!! ceea ce recunosc ca era cazul colegelor de romana sau mate, de, materii principale!!! aici nu exista obiceiul dar din fericire inca nu s-a intimplat an sa nu primesc martisoare, asa ca azi l-am pus pe cel de la Viorica la git pe un lantisor de argint si pe cel de la Mihai in piept!!! va doresc tuturor bucuria avuta de mine astazi si o primavara frumoasa de tot!!! cu soarele daruit noua astazi din plin! PS cred ca va trebui sa mariti pozele ca sa se vada martisoarele!!!

6 comentarii:

Viorica spunea...

Ce frumoasa zi de "martisor",plina de soare e la voi!Sa porti sanatoasa martisoarele primite,sa-ti aduca noroc si multe bucurii!
La noi,dimineata a nins,s-a aratat putin si soarele,apoi iar s-a înnorat,cu alte cuvinte sunt semne clare ca au început "babele".Prin oras e mare agitatie,plin de tarabe cu martisoare care de care mai frumoase,flori minunate,fel de fel si multi cumparatori de toate vârstele.Tare îmi place mie traditia "martisorului" care din fericire dureaza de foarte,foarte multa vreme la noi.Sper din tot sufletul sa mai dureze mult timp si de acum încolo acest prilej de a face daruri celor dragi,în prag de primavara.

vergi spunea...

@viorica: desi aici nu s-a auzit de martisor, se pare ca a auzit soarele! straluceste , de parca iarna nu ar fi existat nicicind! si ma gindesc ca daca nu s-a auzit de martisor, nu s-o fi auzit nici de babe, asa ca ne asteapta doar soare!!! minunat obicei si desi in timp mi se pare ca s-a transformat cumva doar in commert, tot frumos ramine!!!

floridecamp spunea...

iti sta tare bine!!!!sa vina primavara!!!!!!!!!

Anonim spunea...

@floridecimp: nestiind ca la prinz imi aduce postasul martisorul, m-am imbracat nefericit, adica pe ceva negru sau uni iesea mai bine in evidenta! dar si asa se vede si cea mai importanta ramine mare bucurie adusa! in atitia ani de aici nu am reusit sa uit cea mai mare bucurie a primaverii copilariei!

Katja spunea...

Un martisor mare, frumos si virtul, concretizat intr-un gand frumos si proaspat de primavara si din partea noastra!

vergi spunea...

@katja: abia intorsi de la cluj, am avut marea bucurie sa gasim martisorul de la voi! multumesc mult de tot!si voua tot binele din lume si o primavara fara seaman!