duminică, septembrie 25, 2011

Vara muierilor ( Altweiberspätsommer )



S-a intimplat si minunea asta, a sosit vara si ni se promite ca va ramine la noi 10 zile!!!! de fapt nimic nou aici in septembrie, se numeste vara muierilor (altweiberspätsommer), teama era doar ca anul asta ne uita! sa vezi si sa nu crezi dar dovada o avem de ieri. Asa ca de la mic la mare toata lumea a iesit la plimbare! ieri in Düsseldorf ne simteam ca la defilare, abia de apucam sa facem citiva pasi si asta in coloana!! nimeni nu era grabit sau suparat, toata lumea zimbea. Ziua de azi am inceput-o cu o plimbare cu bicicleta, abia m-am indurat sa ne intoarcem acasa. Dupa care am facut greva, nu am avut chef de gatit pe soarele de afara , asa ca am plecat la un restaurant chinezesc pe malul unui lac. Desi mincarea era mai mult decit delicioasa, abia ne uitam in farfurie, prea era frumos lacul plin de pescarusi!!!o sa numar zilele in continuare dar si sa ploua miine , bucuria de azi nu ne-o ia nimeni!!!si uite asa incepe saptamina cu o bucurie! v-o doresc frumoasa de tot si cu mult soare!!! si nu uitati, bitte lächeln!!! :)

sâmbătă, septembrie 17, 2011

De vorba cu...covrigii!


Noi stam aici de 22 de ani, am vazut o buna parte din lumea mare, asa ca nu as putea spune ca m-ar mai putea uimi ceva! totusi astazi am avut parte de o scena draguta de tot si anume. In unul din magazinele noastre de cumparaturi a aparut nu de mult un cuptor , la care se coc pe loc tot felul de produse de patiserie. In fata e un fel de dulap cu mai multe orificii si nu trebuie decit sa optezi pt. unul, sa apesi pe un buton si iti cade comanda respectiva. Ceea ce am facut eu astazi, decit ca in loc de covrigi m-am trezit cu o voce care spunea " comanda d-vstra va fi gata in 4 minute". M-a luat asa prin surprindere ca mai intii m-am uitat in jur sa vad de unde venea vocea, dupa care m-am prapadit de ris! in fix patru minute am primit cei patru covrigi comandati! te pui cu un cuptor???? si nici nu am avut cui spune danke schön!!!!

marți, septembrie 13, 2011

Bitte lächeln, zimbiti va rog!



pe masa mea de lucru de la praxis sta " bitte lächeln " adica zimbiti va rog si nu cred ca exista pacient sa nu citeasca si sa nu zimbeasca! ceea ce fac si eu toata ziua, indiferent de problemele , care le am . Sa incepi ziua cu un zimbet, mi se pare un lucru minunat si tocmai de aceea nu am sa pricep in ruptul capului, de ce vad , mai ales cind vin in Romania, atita lume posomarita!!! parintii nostri au avut toate motivele concrete din lume sa fie posomariti, vremuri grele, familie cu patru copii si totusi mami isi incepea ziua fluierind de mama focului , te miri ce cintece la moda! si mie imi spunea de fiecare data, plinsul costa cit risul, asa ca mai bine sa ridem!! iar mami chiar nu plingea niciodata! asa ca ma gindesc ca poate incepind de azi isi incepe fiecare ziua macar cu un zimbet. Mai departe , dar cu litere foarte mici, scrie, va face mai frumosi!! asa ca sa zimbim, sa fim mai frumosi, ce lume minunata ar fi!!! asadar zimbiti va rog!!!! bitte lächeln! macht einfach schöner!!!!

miercuri, septembrie 07, 2011

Azi in bucatarie...







am ramas azi dimineata acasa sa fac piine si un pic de mincare, ca nici nu mai stiu, de cind imi e dor de o iahnie de fasole! si ce mi-am spus eu, ce face o doamna in bucatarie?? isi bea cafeluta in timp ce gateste! asta cu atit mai mult cu cit eu nu beau cafea decit asa de rar ca si uit ca exista ! si daca tot beau , atunci numai fara cofeina. Azi aveam insa un motiv in plus, sa incerc noua noastra masina de cafea, atit de laudata, ca a trebuit sa o cumparam!!!! bravo ,reclame TV! zis si facut, incep eu sa gatesc, pun ceasca alaturi si ...au ajuns doua secunde, o singura miscare si toata cafeaua, dar absolut toata era pe usa de la masina de spalat vase , pe placa de la mobila si pe jos!!! sa mai spun, cit am bombanit, in timp ce stergeam urmele dramei??? cu stropul de umor, care mi-a mai ramas , am ris apoi cu lacrimi si din protest NU am mai facut alta cafea!!!!! dar pt. linistea sufletului meu, ce faceti , cind patiti asa ceva???

duminică, septembrie 04, 2011

Cartofi la tava













am mincat zilele acestea la prietena mea Anca niste cartofi la tava asa de gustosi, ca nu m-am putut abtine sa nu ii fac si eu chiar de doua ori intr-o saptamina! reteta e mai mult decit simpla. Se fierb ( bine spalati ) cartofi in coaja, daca se poate mai mici. Ai mei au fost cam mari dar i-am taiat in doua. Se scot asa fierbinti din oala si se strivesc usor cu un fund de craticioara. Se pun in tava ( pe hirtie de copt ), se presara cu ulei de masline si sare mare. Se dau la copt la temperatura foarte mare ( eu am dat la 240 de grade ) pina se rumenesc. Se pot minca fie doar cu salata , fie garnitura la gratar! Pofta buna, incercati, nu o sa va para rau!!!

vineri, septembrie 02, 2011

Speedy la...doctor

nu ca nu mi-ar pasa de ce se intimpla dar asa sint eu, vesela si plina de optimism!


asa ca vazind cu cit curaj si eleganta se indreapta Speedy spre apa, eram sigura, azi ne plimbam!!!



ghinion! tot nu a vrut sa porneasca asa ca la doctor cu ea!! noroc ca atelierul nu e departe de port. Usor la apa cu ea, pina nu ...ni se ineaca toate sperantele!





ce ziceam de inecat?? si sperantele si biata Speedy inecate complet!!! doar ca ea... tusea napraznic!






deci ramasesem ultima data la faza ca Speedy era in greva! ce nu i-am facut sa o imbunam,chiar si baterie noua i-am cumparat! asa ca am avut curajul sa ne ducem si azi la Roermond in speranta desigur ca vom face plimbarea mult dorita! am dat barca la apa, am incercat sa o pornim, nici vorba!!! ca biata de ea nu in greva era ci bolnava!!! nu ne-a ramas decit sa o ducem la doctor, pardon la atelier! unde dupa toate incercarile tot nu a pornit. Asa ca am lasat-o cum ar veni in spital! cam pe 15 septembrie va fi gata! va tin la curent! durerea ramine ca probabil si vara va fi gata dar ce conteaza??? mai sint atitea veri!