luni, iunie 01, 2009

Cai la Roermond











am profitat din plin ca a fost si astazi sarbatoare, ca soarele parca ne-a alungat din casa. Asa ca am pornit-o din nou spre Olanda. Scenariul il aveam de alaltaieri, poenita ne astepta, de data asta insa plina de lume. Ne-am instalat noi comod, Mircea a plecat sa pescuiasca, daca sinteti curiosi repet propozitia cunoscuta, nu a prins nimic. Deodata am auzit un zgomot ca in vestitele western si nu mica ne-a fost uimirea sa vedem cum cinci cai unul mai frumos ca altul se apropiau in galop de noi. Au oprit la doi pasi de noi, si-au vazut de pascut , nu ne-au bagat in seama nici macar cind ii fotografiam. Si tot ca in filme, de parca cineva le-ar fi dat un semnal ascuns, s-au intors si au disparut in galop !sa nu fi ramas fotografiile , am fi spus ca am visat.

12 comentarii:

viorica spunea...

Picknicul nostru de azi a fost din nou foarte reusit,intr-o atmosfera "de sarbatoare",cu lume multa de jur imprejur,lipsita parca de griji,cu mult mai multe lebede si ratzushte strecurate printre zecile de ambarcatiuni de pe lac,cu soare arzator si un singur nor deasupra noastra care ne-a si trimis cativa stropi de ploaie.Surpriza a fost aparitia acelor cai absolut superbi,obisnuiti cu lumea care statea la plaja,lume care se pare ca se imprietenise cu ei de mai multa vreme.Singura panicata la vederea lor,am fost eu,de teama ca nu cumva sa ii sperie ceva si sa alerge care incotro,drept care mi-am luat geanta cu pasapoartele noastre si telefonul,stand gata sa o iau la fuga in caz de "pericol".Cum a scris si Vergi,la un moment dat,ca la un semnal,toti caii deodata s-au intors cu 180 de grade si s-au indepartat de noi,langa un grup mai mare de familisti,care ii priveau cu multa prietenie.Un barbat,care ducea sub bratz o scandura de surf,chiar a trecut printre ei,a mangaiat un cal,apoi a trecut linistit mai departe.Abia atunci nu mi-a mai fost frica,am dat drumul posetei in iarba si mi-am continuat expunerea linistita la soare.Ce zi frumoasa si de neuitat!

vergi spunea...

@viorica: adevarul este ca te-ai cam speriat dar nu era cazul. Adica animalele sint pasnice, daca nu le provoci, ori caii aia chiar obisnuiti sint cu lumea. Ca sa nu spun, ca noi le-am incalcat teritoriul, ca acel loc este de fapt o pashune a lor! asa ca am fost bucuroasa ca ne-au ...tolerat!

Anonim spunea...

superbe imagini, cu riscul de a ma repeta si eu!
ca de vis ce povestesti, asa ca de un vis de ziua unui copil , ca doar asta am sarbatorit azi nu, copilaria!
asa a venit un cal in galop la moigrad, cand am fost cu mami si tati, pe la 9 ani!
alerga de nebun pe ulitze, in galop, fara calaretz!pana azi n-am sa uit imaginea aia de o frumusete salbatica!

Katja - stapana de Athos spunea...

Tare frumos acolo: liniste si multa armonie.
Dar poneii unde erau?

Mihai spunea...

Caii fotografiati de tine sunt cu-adevarat frumosi, pentru ca nu aveau nici un fel de obiecte care sa-i stanjeneasca, gen zabale, fraie sau shei. Erau asadar niste cai liberi. Draga Viori, n-am auzit in viata mea ca un cal sa dea peste un om, intentionat, ei sunt foarte inteligenti, asa ca pe viitor sa nu-ti mai fie frica :) ... Bine ca aveti zile frumoase acolo,pt ca aici cand ploua, cand e soare...

vergi spunea...

@luminitza: mie imi e frica in general de animale, pina si de pisici. De cai insa nu mi-a fost teama, desi erau asa de aproape de noi! erau asa de mareti ca ma gindeam ca oricum nu isi pun mintea cu noi, pur si simplu nu ne bagau in seama.Si straluceau asa de tare in bataia soarelui ca ma umfla si risul, niciun sampon din lume nu ar face un par asa de lucitor. Ce bine ca tu ai fost la moigrad! nelu mi-a promis ca ma duce acum, daca avem timp la sinesti si mircea la primul drum la cluj la moigrad.

vergi spunea...

@katja: poneii sint tot acolo, au mai crescut din pacate! mie imi placeau asa mititei cum ii stiam la inceput. Nu va e dor sa ii vedeti?

Anonim spunea...

@mihai: erau cred cei mai liberi cai pe care ii stiu eu! adica noi vedem in drum spre praxis caii de la hipodromul din Mönchengladbach, dar toti la antrenament, dirijati de jokey, ori astia faceau pur si simplu ce voiau. M-am gindit la tine, mai tii minte? toata copilaria ti-ai dorit un cal!imi parea asa de rau de tine, cind te vedeam ca pina si iarba culegeai!

Mihai spunea...

Eh, tot imi cumpar eu un cal sau doi, la un moment dat! Pt. ca sincer vorbind, am atat de multa iarba aici la mosie, cat nici nu-ti vine sa crezi! :)

vergi spunea...

@mihai: he, he, am iscalit anonim!!! eu propretar de blog!!!tine-mi pumnii sa cistig la loto, pe cuvint, ca iti cumpar un cal! dupa ce cumpar preventiv niste...cai putere!!!!

maia spunea...

iubesc mult caii! cineva zicea ca din motive de: io sunt "cal" dupa zodiacul chinezesc, io zic: pur si simplu imi plac! mult!

vergi spunea...

@maia: uite ca mi-ai dat o tema de casa! eu sint taur dar nu stiu ce sint in zodiacul chinezesc. Ai gust bun si caii ramin niste animale fascinante, asa de frumoase , elegante, impunatoare! erau asa de aproape de noi si parca se uitau cu multa intelegere, ei bine, va toleram si pe voi in imparatia noastra!!!si noi ne simteam chiar mai mici decit eram in realitate, oricum mici de tot!!!