duminică, martie 22, 2009

Crema de zahar ars

Stiu, a trecut deja week-end-ul, v-ati rasfatat, ati mai si pacatuit cu un pic mai mult dulce decit e voie! dar de ce sa nu ne si gindim la urmatorul? asa ca azi vi-l si salvez cu o delicioasa crema de zahar ars.

Ingrediente: 10 oua, 13 linguri de zahar, doua pachetele de vanilie, 1 litru de lapte. Luati o cratita, pe care sa o puteti baga in cuptor, puneti la ars 3 linguri de zahar, tapetati fundul cratitei si peretii. Bateti cele 10 oua ca pt. omleta cu 10 linguri de zahar, vanilia si litrul de lapte. Turnati compozitia in cratita tapetata cu zahar ars. Puneti cratita in o alta cratita mai mare , in care ati pus apa si dati la copt la 170 grade timp de o ora, mai precis pina prinde o scoarta aurie.
Imi pare rau ca revin pe blog abia joi. Pina atunci pofta buna la toate si toti care au si facut crema.

1.

2.

3.

4.

5. Gata crema! Pofta buna!

15 comentarii:

Medeea76 spunea...

Bun, bun, stiu ce comand la soacra, caci e specialista in crema de zahar ars. Sa revii cu fortze noi!!!

Anonim spunea...

A, de cand voiam reteta cea magica, de crema de zahar ars! Multumim! Mmmm, si ce buna trebuie sa fie!

Anonim spunea...

Mi-ai dat o idee grozava si am s-o fac zilele astea!O sa-ti scriu cum mi-a iesit,ca nu-mi inchipui sa nu iasa,fiind o reteta de "incredere",ca toate retetele de la tine.

Vergi spunea...

@medeea: sa o comanzi, ca e tare buna si usor de facut, e gata cit ai bate din palme! are doar un dezavantaj, se maninca prea repede!!! o sa ma straduiesc sa revin cu foarte multe forte, de fapt putin imi pasa, plecam pe 13 aprilie in turcia la soare!!! acolo sa vezi forta si culoare!!!

Vergi spunea...

@mihai: o reteta pe cinste, usor de facut si cu ingrediente pe care le ai mai tot timpul in casa! recunosc ca prima reteta am primit-o de la raducu, care la rindul lui o avea din revista lor cravata rosie sau cum se numea, la rubrica, reteta olgutei! ei de la mine o portie dubla, ptc. esti un minunat si constiincios administrator de blog! multam pt. cit de ordonat si logic ai rearanjat pozele!

Vergi spunea...

@viorica: va iesi in mod precis, nu ai ce face gresit. Tot secretul sa iasa asa fara pori este insa , sa nu pui cuptorul la mai mult de 170 de grade si desigur sa pui vasul cu crema in alt vas cu apa si dupa aia in cuptor. Stiu ca treaba asta se numeste cumva la gospodinele cu traditie, eu uit mereu cum ii spune.Pofta buna, ce bine ca azi am uitat de colesterol si am mincat, ca eram miine cu gindul la crema ta!

Katja - stapana de Athos spunea...

Hehehehe, stii de cand asteptam reteta. Sunt happy ca acum stiu si eu sa o fac si chiar ca-i simpla rau.

Sa va intoarceti sanatosi! ;)

Anonim spunea...

ghici ce pun la foc in seara asta?
creeeema de zahar ars! dar o sa fac mai putina, maxim 4 portii, sa se manance repede! multzam' fain de retzeta!

Vergi spunea...

@katja: acum ai reteta , ba chiar si reusita absoluta cu prima crema facuta de tine, asa ca pune-o repede pe blog!

Vergi spunea...

@genius: sa stii ca daca nu avem musafiri , eu fac doar jumatate de portie, asa ca ajung 5 oua! cum mie imi place cel mai mult, risc altfel sa o maninc toata doar eu! pofta buna , se poate repeta reteta oricind, usor de facut, ingredientele mai tot timpul in casa!

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

tin minte cand am fost la voi ce buna ti-a iesit crema de zahar ars.esti specialista, ce mai!

Vergi spunea...

@luminitza: am si eu un secret mare in bucatarie!!! nu stiu sa fac prea multe lucruri dar care le fac , imi ies bine. Poate si unde, daca nu imi iese ceva, nu mai incerc a doua oara! asa ca ramin la putinele lucruri pe care stiu sa le fac si imi ies.Si uite asa se face ca stiu sa fac doar citeva supe, citeva prajituri , lista e oricum mica de tot.

Anonim spunea...

Eu ma straduiesc de mult sa fac aceasta crema si nu mi-a iesit niciodata,adica nu se incheagă si nu inteleg de ce.Am respectat intocmai reteta,dar tot nu ma las,perseverez!!!

Anonim spunea...

Cremade zahar ars e desertul meu preferat. Mersi ca ai postat o asa reteta. Am vazut si alte retete lungi de nu-mi ajungea o pagina sa o termin. Asta e mult mai simpla. Maine o voi prepara! Miamyyyy!!!