joi, decembrie 17, 2009

Joc de societate


vin sarbatorile, casele vor fi pline de oaspeti dragi. Cum nu putem bea si minca tot timpul, va propun un joc de societate. Va asigur ca veti avea mult haz la el! Conditia insa este ,ca toti oaspetii trebuie sa participe la realizarea materiala a jocului!!!

Asadar , rugati-va oaspetii sa aduca cu ei un obiect , de care nu mai au nevoie, egal ce, o lingura veche, un servet, o farfurie, ramine la fantezia fiecaruia, ca in final sa se poata si rida cu pofta!! obiectele se impacheteaza intr-o hirtie de ziar, se pun toate pachetele intr-un cos si se impart fiecarui oaspete. Fiecare isi ia in fatza pachetul , care i s-a cuvenit si incepe jocul. Hotariti de la inceput cite runde sau cite minute se joaca. Se ia un zar, da fiecare cu el, cine are cifra 1 sau 6 are dreptul sa schimbe pachetul si spune cu cine. Daca insa ii place pachetul de ex. nu schimba si da voie urmatorului sa dea cu zarul. Cel provocat insa sa schimbe, este obligat sa o faca. Dupa ce a trecut timpul stabilit, se desfac pachetele si urmeaza hazul, la vederea lucrurilor din ele. Noi mai facem si asa, mai ales cind e o runda doar de femei, stabilim de la bun inceput o anume suma de bani , in valoarea carora se cumpara ceva, in rest jocul e la fel. Va doresc distractie placuta si va asigur ca o veti avea!!!

9 comentarii:

Viorica. spunea...

Ce joc frumos si ce mare haz ar fi ca la sfârsitul lui sa te trezesti ca ramâi cu obiectul pe care l-ai adus de-acasa...Ha,ha,ha!

vergi spunea...

@viorica: abia astept sa il jucam simbata. Chiar, ideea cu ramasul ce am pregatit nu mi-a venit!! sper din suflet ca nu se va intimpla asa!! eu de fapt am pregatit trei pachete dar risul lumii, noi, care primim zilnic ziare gratuite , de nu am ce face cu ele, de citeva zile nu mai primim.

laura spunea...

Interesant joc nu am mai auzit de el,e bine de retinut.

Mihai spunea...

Ideea de a juca un joc de societate in preajma Sarbatorilor de iarna e minunata (cum bine stii, noi jucam "Roma" acasa la Timisoara si chiar si aici, la Ploiesti). N-am auzit de acest joc al vostru, merita incercat, conteaza voia buna! :)
_______
La multi ani, Sebi, de Sf.Sebastian!

vergi spunea...

@laura: merita incercat. Adica ma gindesc ca fiecare are undeva in o camara un mic obiect de care nu are nevoie. Trebuie doar impachetat in ziar si adus la party cu pricina. Te asigur ca la deschiderea pachetelor e un haz nebun, ca nimeni nu stie, de unde vin lucrurile dar stapinul da, si vede la cine a ajuns.

vergi spunea...

@mihai: nimic nu era mai frumos in copilaria noastra ca jocul acela roma! abia il asteptam si muntele de monezi de pe masa il vad si azi . Si aud , cum spunea tati, cind cistiga si culmea, cistiga mereu, si mina grebla se facu... mami era mai practica, se tot invirtea sa ne serveascaa, dadea o data, daca cistiga, fugea cu banii!! putin ii pasa de ce o apostrofam noi, ridea si fugea cu banii!!!jocul asta e interesant, cind vine mai multa lumea, macar 8, 10 persoane. Nu stiam ca azi e Sf. Sebastian, la foarte multi ani Sebi!!

luma spunea...

fain jocul!merita incercat cu cat sunt mai multe persoane jucatoare e si mai mare farmecul, bineninteles!

Viorica spunea...

LA MULTI ANI,draga Sebi,de ziua ta onomastica!

Anonim spunea...

@luminita: tocmai de aia se joaca aici de Craciun mai ales, e sarbatoarea la care mai toate casele sint pline de oaspeti, satui cindva si de mincare , bautura , chiar si de converaatie! si legat de Craciun,multumim Mosului , care a venit tocmai de la Paris! si ne-a adus atita bucurie!!! multumim si voua ca voi l-ati rugat sa nu ne uite!!!