joi, ianuarie 21, 2010

MSC Fantasia, vaporul









07.IANUARIE 2010 Parasim Verona cu marele regret ca nu am putut merge pe urmele marilor indragostiti ai lumii, Romeo si Julieta dar cum spun eu de fiecare data? in viata nu le poti avea chiar pe toate, asa ca i-am pus pe lista!!! Drumul pina la Genova a fost cit o clipita, nici nu stiu, cind am ajuns in port! unde ne astepta cea mai mare surpriza, adica noi stiam, cu ce vapor mergem, am vazut prospecte dar realitatea depasea orice inchipuire! un orasel plutitor urma sa devina casa noastra pe urmatoarele 11 zile! formalitatile de imbarcare au decurs rapid, mai ales ca doamna de la ghiseu era o romanca din Oradea! ( ne-a si dat multe sfaturi folositoare.) Si apropo ea am constatat mai tirziu ca pe vapor lucrau foarte multi romani, cei mai multi fotografi sau vinzatori la shop! toti tineri , frumosi si vorbind macar doua limbi straine,am fost chiar mindra de ei. Am intrat in cabina , care nu se deosebea cu nimic de o camera de hotel si primul drum facut a fost pe balconul, un fata caruia se intindea toata Genova.Nu am stat mult , ca am si fost chemati la un exercitiu de salvare, ne-am luat cuminti din dulap vestele si am aflat tot ce e de facut, ca.... sa nu sfirsim ca si Titanicul!!!dupa care vaporul s-a desprins usor, usor de tarm si stapina pe noi toti a ramas Doamna Mare!

Despre vapor o sa mai scriu, voiam insa sa mai dau citeva cifre legate de oraselul plutitor numit vapor! MSC Fantasia, proprietatea unei companii italiene , a fost construit in 2008 si botezat de S0phia Loren. Are o lungime de 333 m, o latime de 37,92 m, si o inaltime de de 59 m. Isi petrec pe el concediul 3959 de pasageri , oaspeti a 1637 cabine. Alte amanunte rindul viitor, ptc. in principiu viata s-a desfasurat asa, o zi pe mare, o zi tzarm. Acum am fost bucuroasa sa aud ca am luat-o in directia Barcelona! PS fotografiile sint din Genova.

6 comentarii:

Viorica spunea...

Ce vapor impresionant!Chiar ca e un adevarat oras plutitor.Cred ca m-as încumeta sa fac o croaziera cu el.Abia astept pozele cu interioarele lui si cine stie,intr-o buna zi,poate îmi iau inima in dintzi,cum se spune,si o pornesc la drum,mai ales ca si itinerariul este atât de tentant.

Viorica spunea...

P.S.Unde era afisat acel"Wllkommen an bord!" cu numele voastre care însoteau urarea ospitaliera?

vergi spunea...

@viorica: daca e vorba de teama sau siguranta, poti face oricind o croaziera, nu am mai auzit de la titanic de o scufundare ! si nu are cum sa se scufunde o namila ca asta!!uita-te la poze de sus in jos, sub cea mare cu vaporul e una mai intunecata, acolo sta willkommen mircea vanca, virginia vanca. Cu pagina asta incepea fiecare emisiune la televizor!nu au intrat zilele in sac, o sa facem cindva si o croaziera. Incurajator a fost ca am vazut o multime de persoane foarte in virsta, peste 80, unii in rollstuhl dar ce chef de viata aveau!!!

Mihai spunea...

Wow! Ditai blocu' plutitor, nu un vapor! Ce impresionant! Era si destul de...stabil, hahaha?

vergi spunea...

@mihai: chiar un bloc plutitor era! bineinteles ca era foarte stabil, am avut noroc si de vreme buna, asa ca nu am simtit nimic.Noaptea te simteai totusi cumva leganat, poate si de aia am dormit asa de fantastic, cum nu imi aduc aminte sa o mai fi facut in vreun concediu. Pur si simplu cind ne culcam , auzeam in surdina muzica motoarelor, ne mai leganau si valurile, era perfect!

laura spunea...

Ce pot sa spun in fata atitor minunatii!?
Ma bucur mult pentru voi,pozele sint superbe si nu ma mai satur privindu-le.Si relatarile sint pe masaura,felicitari!
Un inceput de an cum nu se poate mai frumos,sa aveti spor la lucru,un an plin de realizari va doresc!
Un asemenea vapor urias am vazut la Istanbul pe marea Marmara.