joi, ianuarie 28, 2010

Zi de vapor







16.IANUARIE 2010 Tempus irreparabarabile fugit, ca tot imi plac vorbele mari! dar de data asta parca a fugit prea repede! asa ca ne indreptam spre Civitavecchia si devenim.... vestitele masti din teatru, un ochi ride si unul plinge! ne bucuram ca plecam acasa, ne pare tare rau sa plecam de pe vapor!am inceput insa sa numaram invers, vizitam miine Roma si poimiine plecam acasa! folosim ziua sa mai admiram o data vaporul dar mai ales sa ne organizam. Dupa ce ne-am intrebat cu groaza, cum va fi in Genova la plecare , ne-am linistit, totul va functiona ca ceasul! ceea ce s-a si intimplat. Adica, am primit in cabine niste etichete violet, pe care sa le lipim de bagaje. Bagajele le scoatem pina la ora 2 noaptea in fata usii, vor fi duse intr-o cala, unde ne vor astepta. Intre timp s-a comunicat punct de intilnire pt. fiecare culoare de bagaj, noi la teatru, se vor striga prin megafoane culorile si comunica poarta de iesire. Ptc. deja am trait experienta pot doar spune, ca cei 4000 de turisti au parasit in ordine vaporul in mai putin de o ora! daca tot avem zi de vapor, mai incercam un pic ,cum e viata la casino!!!, dam o tura prin mai toate barurile , facem poze, mincam de cite ori ne aducem aminte!!! si gata ziua! cei doi chelneri sint doi baieti nemaipomenit de draguti din Bali ( majoriatatea personalui erau asiatici) ,care nu numai ca ne-au servit fantastic dar cumva s-au si legat sufleteste de noi . In una din poze, in care veti recunoaste precis sala teatrului a avut loc prezentarea intregului echipaj in frunte cu capitanul, m-au emotionat la lacrimi , cum au defilat!

2 comentarii:

Viorica spunea...

Ce emotionant moment cel al paradei bucatarilor si al prezentei pe scena a întregului personal in frunte cu capitanul vasului,oameni care s-au ocupat de voi în toate zilele si noptile minunate petrecute pe vapor!
Am marit pozele si am fost foarte impresionata vazând expresia fetzelor acelor oameni minunati,fetze pe care se citea bucuria unei misiuni îndeplinite cu succes.Cred ca în acele momente nu se gândea nimeni dintre ei ca sunt niste "angajati" care îsi faceau pur si simplu o datorie "de rutina",ci au dovedit ca în toata perioada petrecuta împreuna cu voi,au fost alaturi de capitan,gazdele voastre,prietenii vostri.Absolut minunat!

vergi spunea...

@viorica: sa stii ca ai perfecta dreptate, adica chiar niste oameni minunati si bine alesi au lucrat pe vapor. Nu am avut nicio clipa sentimentul ca sint platiti pt. a munci pt. noi, pur si simplu fiecare era in felul lui, cum bine ai remarcat o gazda primitoare. Rar mi s-a intimplat chiar si in concediu sa dau doar de fete zimbitoare, oriunde imi aruncam ochii!!de la steward-ul, care avea grija de cabina si aveam impresia ca e cumva peste tot, nu ieseam bine si era deja in fata noastra, la chelnerul , care ne servea la masa sau la vinzatorii draguti de la shop-uri! ca sa nu mai spun de echipajul, care ne-a dus zi si noapte la toate locurile mult visate!timp in care noi dormeam asa de linistiti sau ne distram pe vapor. La fel de linistiti!