marți, ianuarie 26, 2010

Funchal (Madeira)









13.IANUARIE 2010 Am plutit din nou toata noaptea si am ajuns dupa cum ni s-a spus de fapt fix la ora 8 in Madeira! Dupa minunatia, care se intindea din nou in fata ferestrelor noastre, abia am asteptat sa coborim si sa vizitam capitala insulei, Funchal. Si cum cred ca omul prin excelenta nu stie sa fie credincios unei promisiuni, dupa primii pasi am si hotarit ca ne vom muta iarna in Funchal si nu in draga de Teneriffe. Tradare!!! Ca si Teneriffe arhipelagul Madeira este de origine vulcanica. Toata insula are o lungime de 59 km si pe partea ei cea mai lata 26 km. Orasul Funchal este cumva unic, adica are forma unui amfiteatru, care urca mereu pina ajunge de la nivelul marii la 1.200 m. In felul acesta se ofera locuitorilor cumva o ocrotire naturala. Orasul nu e mare, cam 120.000 locuitori dar compeneseaza cu o frumusete rapitoare. Prima vizita a fost facuta la o manufactura de broderii, un vis , si o proba de vin de Madeira! Buuuuun!!! Am urcat pina la Monte Madeira, ca sa putem admira vestita biserica, unde si-a gasit ultima odihna, Carol, imparatul Austriei. Coborirea spre gradina botanica a fost nemaipomenita, cu un funicular, in care recunosc ca am avut un pic de teama! Mi-a parut rau insa ca grupa noastra nu a coborit cu un fel de cosuri , gen sanie, primul vehicol al insulei, ni s-a spus. Citeva poze si fuga la vapor! Ne indreptam spre Malaga.

4 comentarii:

Viorica spunea...

Din toate pozele minunate postate azi,cel mai mult mi-a placut prima fiindca am inteles din ce mi-ai povestit la telefon,ca acea barca din dreapta pozei(facuta de pe balconul camerei voastre),e una din barcile de salvare agatzate la nivelul fiecarui etaj(din cele 16etaje câte are vaporul).Cu asemenea masuri de siguranta,sa tot navighezi!

vergi spunea...

@viorica: da, asta era tare incurajator, in fiecare dimineata , cind ieseam pe balcon citeam cite persoane incap in fiecare barca si ma bucuram, ca exista! Doamne fereste, sa fi trebuit sa fie si folosite!!!ciudat, desi vedeam atita apa in jur, nu mi-a trecut o data prin minte ca s-ar putea sa se intimple ceva. Totul arata asa de sigur, un orasel ca vaporul nostru nu avea cum sa se scufunde!

Mihai spunea...

Jurnalul tau e plin de informatii impresionante, habar nu aveam despre Funchal, cu-atat mai putin despre cei 120 000 de locuitori ai sai. E cu-adevarat tare frumos totul! Cred ca am mai spus, m-ai convins prin aceste imagini sa adun bani si sa fac si eu o croaziera de felul asta :)

vergi spunea...

@mihai: norocul nostru a fost de fapt ca in fiecare seara ni se aduceau in camera niste prospecte legate de ce vom vizita, ce se mai intimpla pe vapor, cind rasare si apune soarele, cite grade sint si mai ales, bucuria lui mircea, cum sa ne imbracam seara la restaurant.Asa ca in afara de ghizii foarte bine informati multe date le am din aceste prospecte. Ideea de a face o croaziera e minunata si nu greu de implinit. Eu visam mereu pe vapor, ce frumos ar fi fost sa fim cu totii! poate vine si ziua aia!