duminică, noiembrie 30, 2008

Serbarea de Craciun
















cine munceste, are indatoriri, cine munceste are drepturi! si cel mai frumos ramine cel de a avea o serbare de Craciun, organizata de patronul sau seful firmei! este serbarea la care se sterg granitele sef, subaltern, serbarea la care toti sint egali, veseli si frumosi. Se organizeaza de regula la un restaurant, noi fiind insa un team mic o facem acasa la noi. Si invitam de fiecare data si pe sotii asisentelor noastre. Desi munca este a mea, imi creste inima de bucurie, cind apar fetele si sotii lor. De data asta cum ar veni in civil, fara traditionalul alb din praxis, aranjate si dichisite ca niste vedete! si incarcate cu daruri pt. noi, gest care ma impresioneaza de fiecare data. Sigur sint asteptate si ele cu daruri dar asta e deja alta poveste! se maninca, se bea, se ride si se danseaza nonstop pina la ora 2 noaptea, sintem o adevarata mare familie! dar mai bine las sa vorbeasca pozele pt. mine. Eu le-as initula cam asa,- "permiteti-mi sa ma prezint, eu sint gazda ( ca de fiecare data nu pun poze cu Mircea, nu vrea si asta eu respect)" ,- "casa frumos impodobita va asteapta", -"ce daruri frumoase ( cosul acela frumos e de la fete )" si- "asa petrecem noi ."
Am o mare speranta si bucurie, as dori ca toti patronii si sefii din Romania sa nu uite de cei, care de fapt le aduc prin munca lor bunastarea si sa le organizeze mari si frumoase serbari de Craciun! sau poate aveti deja, daca da, m-as bucura sa afluc cite ceva despre ele.

11 comentarii:

Anonim spunea...

Vad o parte din locuinta ta,si cred ca ai o casa minunata,moderna aranjata cu bun gust.Tu,ca de obicei arati super,mereu cu zimbetul pe buze ceea ce denota fericire si pace in sufletul tau.Ma bucur ca te gindesti la angajati in acest mod.La noi la fabrica e diferit(fiind de fapt si o ditamai uzina )e impodobita cit de cit si in interior si exterior,iar cadoul patronilor catre muncitori este an de an o prima in bani si cite un curcan urias.Acum doi ani am primit si cite doi fazani.Deci nu pot spune ca sintem uitati,dar nu se fac mese intinse.O facem noi"poporul" in ultima zi de lucru,adunam bani si cumparam ceva de "ciugulit",facem poze si mai si dansam,fiecare in legea lui.Totul fara bautura,doar cite o sticla de sampanie din care primeste fiecare,in pahar de plastic,cite o gura.Cam asta e la noi la fabrica.
Acasa in schimb,imi place sa decorez pe ici pe colea cu cite un simbol specific sarbatorilor de iarna si, binenteles o sa facem si un bradut.De-ale gurii nu mai spun,in aceasta perioada fiecare se zbate sa aibe bucate bune in frigider,camara,pe masa.Mihai a facut deja cirnati(avem noi reteta noastra,culmea,de la un neamt) si a pus costita cruda la saramura,cu usturoi,urmeaza sa o afumam.

Katja - stapana de Athos spunea...

Foarte frumos gestul vostru si stiu ca voi faceti mici petreceri de genul acesta si la alte aniversari. Cum sa nu va placa angajatii???

Si la noi la firme se organizeaza astfel de petreceri cu toti angajatii! Si sunt frumoase pentru ca ne facem cadouri reciproc si primim si de la companii diverse "daruri"!

Anonim spunea...

Ce frumos!Chiar ca sunteti intr-un fel,o a doua familie,avand in vedere ce mult timp petreceti impreuna la serviciu.Imi place cand vin la voi la praxis,sa simt acea atmosfera placuta dintre"patron"si "angajate",de respect si devotament si mai ales sa vad zambetul pe buze nelipsit al personalului,care de fapt e si deviza praxisului,pe care o poti citi la intrare,acel anunt"Bitte lächeln!",desi cand intri ca pacient la stomatolog,numai a zambi nu-ti mai arde...

Vergi spunea...

@laura: incep cu a spune, asta legat de zimbetul pe buze, ca mami a fost o mare inteleapta si spunea de fiecare data, cind eram necajita de ceva, plinsul costa cit risul, de ce sa stie lumea, ca esti suparata? mai bine rizi!! ceea ce eu fac de o viata, mai ales acum, cind cumva mi-o cere si meseria, ptc. in buna parte succesul praxisului nostru se datoreaza si multilor pacienti, care se bucura sa ma vada cu zimbetul pe buze si o vorba buna !! casa e frumoasa cu adevarat, asa cum de fapt fiecare casa e frumoasa, ptc. fiecare isi aranjeaza casa pe gustul lui si in primul rind pt. bucuria lui. E bine si cum se face la voi la fabrica dar parca si o masa comuna isi are farmecul ei.Ce sa mai spun de cirnati, bine ca nu sint mai aproape, ar fi in mare pericol!!!

Vergi spunea...

@katja; asta e foarte frumos, e bine sa se intinda la modul propriu cite o mina calda de catre sefi, insotita desigur de o atmosfera fierbinte, e ziua in care toata lumea e bucuroasa, si angajati si sefi! si sa se uite de fapt relatia protocolara , care exista oricum in viata de fiecare zi. Cit despre daruri, cred ca nu exista ceva mai frumos decit sa faci daruri si sa primesti la rindul tau ! mie imi place si una si alta!

Vergi spunea...

@viorica: asa este , cumva locul de munca e la modul foarte propriu a doua familie, ptc.noi de ex. nu stam acasa, cit stam la praxis. Si atunci e bine, ca toata lumea sa fie vesela , sa nu fie o pedeapsa statul acolo. E si asa destula pedeapsa pt. pacienti, cine merge cu zimbetul pe fata la stomatolog? eu sint bucuroasa, cind de regula pleaca cu zimbetul pe buze!si asta e cumva si meritul meu, nimic nu cred, ca e mai rau ca o doamna de receptie acra ca un castravete, care abia ca iti arunca o privire! nu vreau sa arat cu degetul, mai exista si asa ceva. Nu la noi, vai de cine nu zimbeste!!

Anonim spunea...

Ce frumos obicei, sa-ti inviti colaboratorii (eu nu i-as numi angajati, mi se pare mai aproape de adevar cuvantul "colaborator") acasa, ceea ce inseamna ca le arati mult respect si pretuire. Poate ca si la noi, incet incet, patronii vor incepe sa se poarte mai civilizat si chiar mai cu inima fata de colaboratorii lor, care in unele cazuri (ma refer la marii miliardari), muncind, sunt tocmai cei care aduc si marile profituri ale firmei. Iar la voi acasa, in cazul acesta foarte concret - de Craciun, e acel "acasa" de vis, bine stiut! Felicitari!

mamica de Sebastian spunea...

Frumos a-ti decorat casa.Si aici e traditie sa ia personalul masa impreuna,de obicei la restaurant.Eu si anul asta am ratat caci am lucrat vineri seara fix cind era masa de Craciun dar ma primit la munca cite o portie de mincare:)
Sa vedem ce cadouri ne da spitalul...

Vergi spunea...

@mihai: chiar frumos obiceiul si eu cred sincer in efectivitatea lui. Adica, ma refer acum la noi , unde e un colectiv mic, una e sa muncesti intr-o atmosfera de multumire, si alta sa te temi la gindul ca vine seful, capcaunul! si din pacate exista si sefi din astia, care isi inchipuie ca, cu cit tonul e mai ridicat, creste respctul! creste doar teama, de ce sa te temi de un om, care e ca mine, ca tine doar ca viata l-a ridicat un pic! ca sa nu ma repet, tot ce avem noi si cistigam noi se datoreaza si acestor fete, care muncesc cu drag la noi! intr-o zi o sa isi aminteasca si in Romania mai marii zilei, ca nu de mult o duceau si ei rau si se bucurau sa gaseasca macar un brad de Craciun! si ceva de pus pe masa!

Vergi spunea...

@mamica de sebastian:ce pacat ca tocmai a trebuit sa lucrezi dar pe alta parte, ce frumos, ca ai lucrat. Inseamna ca ai ramas pe loc in spital? o sa te bucuri de cadouri, si aia e frumos. De fapt la noi se da al 13-lea salar, un cadou pe linga, nu strica!cadourile sint aici asa o traditie, ca de ex. cind cistiga cineva la vreun concurs la TV nu mai ascult ce isi doreste, pun doar pariu, ca din bani va cumpara cadouri de Craciun!si exact asta spun toti.

Vergi spunea...

@adminstrator blog: cu unul ca tine sint sigura, ca blogul meu va avea cel mai frumos cadou pt. ochi, ptc. si asta e asa de important.Cum intri pe pagina cu pricina, apare ceva nou. De ex. casa impodobita de Craciun ma va face sa ma bucur de cite ori deschid computerul, ptc. desi asa frumos impodobita e un fel de cadou pt. vecini, ei o vad. Dupa cum si noi vedem casele lor la fel de frumos impodobite.