vineri, octombrie 10, 2008

Cele sapte minuni ale naturii in America


desi sint foarte convinsa, ca le stiti de cind lumea, le mai amintesc o data insotita de aceste minunate imagini cu Grand Canyon.
1. Grand Canyon, cea mai lunga prapastie din lume, 450 km.
2.Parcul National Yellowstone, alcatuit dintr-un crater urias de vulcan.
3.Death Valley, California , cel mai fierbinte pustiu, s-au inregistrat temperaturi si de 56,5 grade.
4.Redwood, California , cea mai inalta padure in Pacific, cresc asa zisii copaci mamuti de pina la 115 m inaltime!
5.Mammoth Cave, Kentucky, pestera cea mai mare , se intinde pe 590km.
6.Everglades, Florida, cea mai importanta mlastina, are o latime de 60km!
7.Hawaii Volcanoes in Hawai, cel mai inalt munte, Big Island, masurat din fundul oceanului are o inaltime de 9600m si doi dintre cei mai activi vulcani.
Stiti si alte minuni ale naturii, oriunde in lume?

10 comentarii:

Anonim spunea...

Interesant si impresionant subiectul tau de azi.Recunosc,chiar nu stiam date precise cum ar fi dimensiunile,despre cele 7 minuni ale naturii in America.Fantastic!

Vergi spunea...

@viorica-sincera sa fiu, nici eu si mi se pare de fiecare data fenomenal, cind aflu lucruri, despre care de fapt sint sigura, ca le stiu si in realitate , nu!!!

Anonim spunea...

triunghiul bermudelor:-)

Vergi spunea...

@luminitza-uite, la asta nu m-am gindit sau mai precis nu s-au gindit cei care au facut lista celor sapte minuni! in orice caz nu stiu, daca acel triunghi este o minune a naturii sau mai degraba unul din cele mai mari mistere, pe care poate cindva omenirea o sa le dezlege!

Katja - stapana de Athos spunea...

Eu zic asa: Marele Zid Chinezesc, statuia lui Isus Mintuitorul de la Rio si Mausoleul indian Taj Mahal. Ma rog, sunt mai multe, insa pe acestea, pe langa cele enumerate de tine, as vrea sa le vad, vorba aceea, cu ochii mei!

Foarte interesant postul tau si bine documentat. :D

Vergi spunea...

@katja-sint chiar lucruri care stau pe lista mea de vizitare!! cind si cum e alta treaba, dar stau!decit ca sint asa de multe lucruri si locuri, pe care am vrea sa le vedem, culmea uneori sint chiar sub nasul nostru si le cautam te miri unde.Multumesc de aprecieri.

Anonim spunea...

Ce bine ca ai postat acest subiect, pentru ca desi le cunosteam ca denumiri geografice, habar nu aveam de dimensiunile lor, care cu-adevarat sunt impresionante. Catedrala Sfantul Petru din Roma e o minune a lumii. Coloana infinita a lui Brancusi, la fel. Nu stiu daca stiai, a existat un proiect de arhitectura bazat pe aceasta coloana, adica s-a dorit la un moment dat costruirea unei cladiri (cea mai inalta din America) sub forma coloanei fara sfarsit.

Sebastian Cochinescu spunea...

Delta Dunării cred că este o minune.

Vergi spunea...

@mihai-asta chiar nu stiam, o cladire sub forma coloanei lui Brincusi! cred insa ca ar fi fost demna de aplicarea ideii si ar fi iesit o minune a arhitecturii. Lumea e plina de minuni, sigur, ca nu avem timp si cum le vedea pe toate sau macar in parte, dar ce frumos e sa aflam macar de ele. E ca pe vremea cind aveam abonament la opera din Düsseldorf si sala era mereu plina , iar eu gindeam, noi stam de regula acasa linisiti si in jurul nostru pulseaza viata! deci noi stam acasa la noi si afara ne asteapta atitea minunatii!

Vergi spunea...

@sebastian-Delta Dunarii e cu adevarat o minune si e mai mare pacatul, ca se stie in lume asa de putin despre ea!sa fi avut alte tzari norocul sa aiba raiul pe pamint cum e delta noastra sint sigura ca ar fi facut totul, sa fie un punct de atractie in toata lumea. Nu stiu, de ce se face asa de putin in directia asta, delta e chiar un punct turistic fara seaman.