marți, octombrie 14, 2008

Leapsha Luminitza


oameni buni, o sa ajung sa visez doar lepshe, ma gindesc ca asta o fi pluralul. Si cindva o sa imi explicati, care e rolul lor de fapt. Pina una, alta mi-a placut ideea Luminitei, asa ca urmeaza textul si poza cu cana mea favorita! o dau cui vrea sa o preia!!!

- Iti dai seama, cita minte aveam!

- Cita sa ai? cita are orice fata cuminte la nouasprezece ani.

- Cuminte si nedusa in lume. O data fusesem si eu la o petrecere: ti-am povestit.Acolo pt. prima oara-mi sarutase cineva mina: unul dintre baietii cu care dansasem. Dar acolo, la dans vreau sa zic, asta facea parte din obicei, pe cind din partea domnului Bujor Alexandru, autor din bibliografia obligatorie de la romana , vezi tu , Pavele , asemenea gest era cu totul alceva!

Ileana Vulpescu, Arta conversatiei, editia 1992.

9 comentarii:

Anonim spunea...

nu e ideea mea!leapsha asta circula demult pe internet!doar poza cu cana e ideea mea, ca orice om mai bea cate o cafea cand are timp sa rasfoiasca si-o carte!frumos fragmentul!!

Anonim spunea...

si cana nu putea fii decat una cu un taurash auriu, sieher!foarte shic!

Anonim spunea...

Apropo de sarutatul mainii:liceul de muzica din Timisoara,organiza intr-un timp asa numitele baluri,nu chiar mascate,dar trebuia sa ne costumam cumva deosebit.Nu stiu in ce clasa eram cand Mami mi-a inchriat de la Krauser(o firma specializata cu asa ceva)o rochita roz,cu volane si volanashe si lunga pana in pamant.Cand m-am intors acasa,ti-am povestit ca eram tare incantata ca dansasem cu un baiat dintr-o clasa mai mare(un mare eveniment,fiindca cei mari nu se prea uitau la noi,daca eram mai mici chiar si cu o clasa ca ei)si ca mi-a sarutat mana.Tin minte ca dupa ce te-ai aratat a fi foarte impresionata de bucuria mea,mi-ai spus dragalash(ca o buna sora mai mare):"parca vad ca acuma n-ai sa te speli pe mana o saptamana".Ei,n-a fost chiar asa,hi,hi!

Vergi spunea...

Cella Serghi si Ileana Vulpescu ramin scriitoarele mele favorite, nimeni nu s-a ocupat de sufletul femeii ca si ele! ideea cu cana e foarte buna, chiar fiecare cred ca are cana lui preferata! a mea e cu zodia mea, ca sa nu rataceasca la nimeni!

Vergi spunea...

@viorica-am spus eu asa ceva? dar dincolo de gluma observ acum si la alti frati ca din pacate la o anume virsta sintem rautaciosi unii cu altii si ne redescoperim abia cindva! sigur nu prea tirziu dar era asa de frumos la momentul respectiv , sa ai pe cineva, care sa te inteleaga nu sa vorbeasca in doi peri! imi pare rau, chiar rau de adevarat, ptc. pt. tine cred a fost un moment foarte important!

Anonim spunea...

Stai linistita!Nu am luat-o drept o rautate,ba chiar m-a amuzat,pe cuvantul meu!

Vergi spunea...

@viorica:m-ai linistit!

Anonim spunea...

Arta Conversatiei face parte din My top 10! Am primit-o cadou de la mama mea de un premiu in liceu si am citit-o pe nerasuflate! Cu o cana cu suc sau ceai in permanenta alaturi! :)

Vergi spunea...

@genius:ma bucur, ca iti place Arta conversatiei. Ramine dupa mine una din cele mai frumoase carti citite. E cartea pe care la orice pagina ai deschide-o, ai putea citi cu glas tare fiecare propozitie, atita adevar si intelepciune cuprinde.