vineri, septembrie 26, 2008

PAULO COELHO


are o columna saptaminala in una din revistele ,pe care le citesc. Astazi despre casatorie si imi permit sa incerc o traducere libera.
Despre casatorie
Se recomanda ca din cind in cind sa vedem lumea si din alt unghi ! inainte insa de a vorbi despre casatorie o mica istorie:
Adam se plimba trist prin gradinile paradisului, cind auzi vocea lui Dumnezeu. Esti nemultumit cu viata ta? da, raspunse Adam, nu am pe nimeni cu care as putea vorbi. Dumnezeu dorea sa il vada fericit, si hotari sa ii creeze o insotitoare, careia sa ii dea numele FEMEIE.Asa ca i-a spus lui Adam, aceasta noua creatura va gati, va spala si va fi doar de parerea ta. Iti va darui mostenitori si nu te va scula niciodata in miez de noapte , sa ai grija de ei.Nu va fi geloasa, va recunoaste prima, ca a gresit ( si daca nu ar fi adevarat )si iti va umple orele cu gingasia ei, cu dragostea ei. Si ce o sa ma coste asta, a intrebat Adam? un picior si un brat , a spus Atotputernicul! E cam scump, cam ce ai putea sa imi oferi cu pretul unei coaste? restul e poveste, o cunoasteti dar aceasta poveste a dat nastere la nenumarate zicatori si vorbe intelepte.
- exista trei feluri de categorii de barbati, care nu inteleg femeile.cei in virsta, cei tineri si cei dintre cele doua categorii de virsta!( zicatoare irlandeza)
-casatoria nu e o loterie, la loterie exista intotdeauna si cistigatori. ( G.B.Show )
-dragostea e ca o farfurie de supa. Primele linguri nu au gust, ptc. e prea fierbinte, ultimele sint de nemincat, ptc. s-au racit. ( Jeanne Moreau )
-cineva care sta doua ore cu o fata draguta, are impresia ca au fost un minut! Daca insa sta pe o soba incinsa un minut, are impresia ca au fost doua ore! asta se numeste relativitate. ( Albert Einstein 9
-Barbatii se casatoresc, ptc. sint satui sa tot caute. Femeile din curiozitate. Dezamagiti sint cindva si unii si altii.( Oscar Wilde )
-femeile isi impart cu noi buna dispozitie, ne indoiesc nelinistea si ne intreesc cheltuielile! ( Oscar Wilde )
-divortull este ca o boala molipsitoare, a carei simptome se vad deja din ziua nuntii! ( Elisabeth Taylor )
-casatoria este ca o condamnare pe viata, doar ca la puscarie scapi daca te porti frumos, din o casatorie iesi doar daca te porti urit!!( Oscar Wilde )
-nu fa niciodata dragoste simbata seara, ca daca duminica ploua, nu ai sa stii cum sa iti mai omori timpul!!( Sacha Guitry )
Aveti si voi niste cugetari, poate unele personale!

7 comentarii:

Anonim spunea...

ce frumoasa poza!vine ca o exceptzie care sa intareasca regulile de care scrii?:-)

Anonim spunea...

@luminitza- poza e oricum frumoasa dar am admirat inca o data talentul lui Viorica de a face poze dupa poze! nu am inteles niciodata de ce exceptia intareste regula, dar se pare ca asa este!!ma bucur, ca din tot ce am scris legat de casatorie, am citat doar din Coelho, mai precis din ce a adunat el si nu poate arata nimeni spre mine cu degetul!!si daca nu am fost de acord cu tot ce a scris, m-a amuzat !

Sebastian Cochinescu spunea...

Ce poză frumoasă!!!! :D

Anonim spunea...

Pe mine ma impresioneaza pana la lacrimi mai ales slujbele religioase de cununie,frumusetea si solemnitatea momentului cand sunt facute de catre miri juraminte care se cer a fi respectate"pe viata".
De ce totusi sunt atatea divortzuri?

Vergi spunea...

@viorica cind cineva se casatoreste si face o nunta ca in povesti , poti fi sigura, ca e chiar convins ca e pe viata. In viata insa nu se intimpla chiar cum ne visam si cindva apar in viata unei familii niste situatii, care in mod inevitabil atrag dupa sine divortul. Iar uneori e mai bine sa o si faca oamenii,decit sa traiasca in minciuna doar cu gindul a fost o data....

Vergi spunea...

@sebastian, chiar poza frumoasa, parca e de revista, de reclama, de orice vrei sa iti spuna, dar mai presus de orice de doi oameni fericiti, care au pornit pe un drum nou impreuna! in cautarea fericirii, pe care au gasit-o si o tin strinsa cu cele patru miini ale lor!

Anonim spunea...

Daca mi-e ingaduit, fac si eu o parafraza la Einstein: Daca stai cu o tipa nesuferita doua ore, ai impresia ca au trecut zece. Asa ca mai bine stai cu fundul un minut pe o soba incinsa (si castigi opt ore)! Si asta o fi tot teoria relativitatii? Hahaha!